|
|
Baharatlı Elmalı Bulgur Pilavı |
 |
meryem hanım
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140308
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2019
1,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yemek kaşığı Riviera zeytinyağı
1 adet orta boy soğan (doğranmış)
1 diş sarımsak (doğranmış)
2 çay kaşığı ezilmiş taze zencefil
1 bardak iri pilavlık bulgur
1/4 çay kaşığı tarçın
3 bardak tavuk suyu
1 adet orta boy elma
1/2 bardak kuru sarı üzüm
Zeytinyağını orta sıcaklıkta ısıtın. Soğanı, sarımsağı ve zencefili ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar 5 dakika karıştırarak pişirin. Bulguru ekleyin ve kızarana kadar 3 dakika karıştırın. Tarçını ve tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Ocağın altını kısın, kapağını örtün ve bulguru yumuşayıp suyu çekilene kadar 15 dakika kaynatın.Bu arada son olarak elmayı dilimleyin.Elma ve kuru üzümleri bulgurun içine karıştırın, kapağı örtün ve 2 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alin.

|
|
Baharatlı Elmalı Bulgur Pilavı Tarifleri Pilavlar
|
|