|
|
Balık Çorbası |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181150
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2025
101 defa indirildi / yazdırıldı
|
Denizli İl Tarım Müdürlüğü
1 kg balık (levrek)
1 baş kuru soğan
1 adet havuç
1 adet iri boy patates
1 adet yeşil biber
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
2 adet defne yaprağı
1 adet kereviz yaprağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet yumurta sarısı
Tuz
6 tane karabiber
Balıklar kılçıksız ve derisi alınmış fileto olarak hazırlanır.
Filetodan elde edilen balık kellesi ve kılçıkları derin bir tencere alınır.
İkiye dilimlenmiş patates, havuç, yeşilbiber, dereotu, maydanoz, kereviz yaprağı, defne yaprağı, karabiber, tuz ve zeytinyağ eklenir.
Üzerine soğuk su konularak balık suyunu elde etmek için 20 dakika kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca balık filetoları içine atılır hiç karıştırmadan yaklaşık 3 dakika sonra balık filetoları dikkatlice tencereden alınır.
Kaynayan malzemelerin suyu süzülür.
Çorba da kullanılmak üzere havuç ve patatesler de alınır.
Daha sonra başka bir tencereye alınan balık suyuna küçük küp şeklinde kesilen havuç ve patatesler konulur.
Kaynama aşamasında balık filetoları ilave ederek yaklaşık 3 dakika daha pişirilir.
Kaynayan balık suyundan bir bardak alınır. Başka bir kaba un konulur. Yumurta sarısı eklenir ve limon suyu ilave edilerek iyice çırpılır.
Daha sonra da balık suyu yavaş yavaş ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
İyice çırpılan malzeme yavaş yavaş ve karıştırılarak tencereye dökülür ve 2 dakika daha kaynatılır.
Biraz demlendikten sonra servis yapılır.
Servis aşamasında isteğe bağlı olarak maydanoz ve/veya kırmızı pul biber konulabilir.

|
Balık Çorbası |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184589
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2025
37 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg lipsos
1’er adet havuç ve patates (haşlanmış)
1 adet soğan
2’şer adet maydanoz ve kereviz sapı
1 litre su
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için:
1 adet limon
2 adet yumurta sarısı
Tencereye fazlaca su koyup, balık, soğan, rendelenmiş havuç, patates, tuz ve karabiberle haşlayın.
Daha sonra süzgeçten geçirin.
Ayrı bir tencereye 1 litre suyu alıp, didilmiş balık etlerini ilave edin.
Suyunu süzdüğünüz havuç ve patatesi de ekleyin.
Tekrar tuzunu ayarlayıp, kaynamaya bırakın.
Bu arada terbiye malzemesini karıştırıp, çorbaya ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Maydanoz ve kereviz saplarıyla süsleyip servis yapın.

|
|
Balık Çorbası Tarifleri Tavuk Çorbası Tarifleri
|
|