https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet orta boy kabak
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı ceviz
1 tutam dereotu (isteğe bağlı)
Kabakları yıkayıp rendeleyin. Geniş bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte soteleyin.
Kabaklar soğuduktan sonra bir kaba alın. Üzerine süzme yoğurt, dövülmüş ceviz, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyin.
Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve meze tabağına aktarın.
Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin, ceviz parçaları ve dereotuyla süsleyerek soğuk servis edin.

|