|
Çiğ Börek |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180731
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2024
145 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamur için:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su (kontrollü ekleyin, ihtiyaca göre az veya çok olabilir)
İç harcı için:
250 gram kıyma
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/4 çay bardağı su
Kızartmak için:
Sıvı yağ (bolca)
Geniş bir yoğurma kabına unu eleyin ve tuzu ekleyin. Yavaş yavaş su ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp 20-30 dakika dinlendirin.
Bir kaba kıymayı alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, tuz, karabiber ve suyu ekleyerek karıştırın. İç harcınızın daha sulu olması, böreğin içinin yumuşak kalmasına yardımcı olacaktır.
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Her bezeyi hafif unlayarak merdane veya oklava yardımıyla ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamurun yarısına kıymalı harçtan ince bir tabaka şeklinde sürün. Diğer yarısını harcın üzerine kapatın ve kenarlarını iyice bastırarak kapatın. Bir tabak yardımıyla düzgün kenarlar elde edebilirsiniz.
Derin bir tavaya bol miktarda sıvı yağı alın ve kızdırın. Hazırladığınız çiğ börekleri kızgın yağda, her iki tarafı da altın sarısı olana kadar kızartın.
Kızarttığınız börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün ve sıcak olarak servis edin.

|
Çiğ Börek |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182669
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2025
110 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için;
4,5 su bardağı un
Yaklaşık 2 tatlı kaşığı tuz
1-1,5 su bardağı su
İç harcı için;
350 gram orta yağlı kıyma
Yarım rendelenmiş soğan
Karabiber
Tuz
Su
Un, tuz ve sudan oluşan bir hamurdur (hamurun püf noktası sert bir hamur olmalı ) suyunu bu kıvama göre göz kararı ayarlayalım.
Tek çekilmiş orta yağlı kıymanın içine yarım soğanı rendeleyelim.
İçerisine tuz, karabiber ekleyelim ve kıymamızı sulandıralım.
Hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.
İçerisine kıymasını koyup katlayalım ve kenarlarından keselim. (kenarları daha iyi yapışsın diye kesiyoruz)
Kızgın yağda alt üst kızartalım.

|
Çiğ Börek |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182992
Gönderme Tarihi: 12.May.2025
104 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı su
İçi için:
250 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Sıvıyağ, sirke, un ve suyu iyice yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp her birini merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın.
İçi için kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve suyu yoğurun.
Hamurun bir kenarına kıymalı harçtan koyup diğer tarafını üzerine kapatarak elinizle bastırın.
Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.
Çiğ börekleri kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın.
Kağıt havlunun üzerinde fazla yağı süzüldükten sonra servis tabağına alın.

|
Çiğ Börek |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183978
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2025
75 defa indirildi / yazdırıldı
|
15-16 adet
Hamuru için;
4-5 su bardağı un (500 gr)
2 su bardağı su (400 ml)
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için;
400 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Hamuru için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yaklaşık 15 dk yoğuralım.
Yarım saat dinlendirelim.
Hamuru 15 parçaya bölelim.
Üzerini kapatalım.
İç harcı için gerekli malzemeleri bir kapta karıştıralım soğanı ya çok minik doğrayın yada rendeleyin iri kalmasın.
Hamurları ince olacak şekilde açalım harcımızdan yerleştirip videodaki gibi kapatalım kenarlarını pişerken açılmaması için çatalla ezebilirsiniz.
Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.

|
|