1 litre su
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Suyu derin bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladığında altını kısın ve ardından sirkeyi ekleyin.
Yumurtanın sarısını bozmadan bir kepçe veya bardağın içine kırın ve yavaşça sirkeli suyun için bırakın.
Yumurtaların akı pişip renk alırken, diğer yumurtaları da aynı şekilde sırayla tencereye ekleyerek pişirmeye başlayın.
Yumurta akları pişmiş, yumurta sarıları rafadan kıvamda olmalı, bunun için yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirmelisiniz.
Yumurtalar pişerken bir yandan yoğurda tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
Servis tabaklarının altına sarımsaklı yoğurdu eşit bir şekilde dağıtın.
Pişen yumurtaları bir kevgir yardımıyla sudan alın, kevgirde kalan suyunu iyice alarak yoğurdun üzerine yerleştirin.
Tereyağını tavada eritin ve üzerine pul biber, nane ve karabiberi ekleyin.
Hafifçe köpürmeye başlayınca ocaktan alarak yumurtaların üzerine dökün. Çılbırınız hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc179329
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2024
126 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
1 kase yoğurt
Kaynar su
Tuz
Pul biber
Tencerede kaynattığımız suyun içine bir fiske kadar tuz atıp karıştırıyoruz.
Daha sonra yumurtaları tek tek kırıp bir 4 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
Bu sırada servis tabağının alt katına yoğurdu yayıyoruz.
Ardından pişen yumurtaları kevgir yardımıyla kaynar suyun içinden tek tek alıp yoğurdun üzerine koyuyoruz. (Dilerseniz üzerine bir kat daha yoğurt koyabilirsiniz.)
Pul biberi serpiştirip servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc182089
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2025
82 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre su
20 ml sirke
10 adet yumurta
5 diş sarımsak
400 g Yoğurt
40 g Tereyağı
5 g toz kırmızı biber
Suyu sirkeyle beraber tencereye koyup bir taşım kaynatın ve ateşi kısın.
Yumurtaları birer birer önce bir kaba kırıp sonra yavaşça suya kaydırın
Kevgirle hafifçe çevirerek dağıtmadan pişirin bir seferde 2 yumurtadan fazla suya bırakmayın.
Yaklaşık 2-3 dakika pişirip süzdürerek sudan alın ve içi soğuk su dolu bir kaba çıkarın.
Sarımsakları dövün, yoğurdu sarımsak ve tuzla çırpın.
Tereyağını kırmızı biberle birlikte kızdırın.
Yumurtaları süzdürerek soğuk sudan alıp servis tabağına yerleştirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc184664
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2025
37 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
1 su bardağı süzme yoğurt (isteğe göre normal yoğurt da olur)
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Su (yumurtayı haşlamak için)
Derin bir tencereye su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya sirkeyi ve biraz tuz ekleyin.
Bu, yumurtaların dağılmasını önler.
Yumurtaları dikkatlice suya kırın.
Beyazların toparlandığını görene kadar 2-3 dakika pişirin.
Yumurtaları kevgir yardımıyla sudan çıkarın.
Yoğurdu bir kaseye alın.
Dilerseniz ezilmiş bir diş sarımsakla karıştırın.
Tuz ekleyerek çırpın ve servis tabağına yayın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin.
Üzerine pul biberi ekleyin ve hafifçe köpürene kadar ısıtın.
Fazla yakmamaya özen gösterin.
Haşlanmış yumurtaları yoğurdun üzerine yerleştirin.
Hazırladığınız pul biberli tereyağı sosunu yumurtaların üzerine gezdirin.
Dilerseniz üzerine taze nane veya dereotu serpiştirerek şık bir sunum yapabilirsiniz.