|
Delizia al Limone (Amalfi) |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2442 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184621
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2025
33 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
3 adet yumurta
80 g toz şeker
80 g un
Rendelenmiş 1 adet limon kabuğu
Limon kreması için:
300 ml süt
2 adet yumurta sarısı
80 g toz şeker
30 g un
1 adet limonun suyu ve kabuğu
100 ml krema
Islatmak için:
100 ml su
50 g toz şeker
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Unu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip spatula ile söndürmeden karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye minik yuvarlaklar (veya muffin kalıplarında) dökün. 170°C’de yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
Sütü bir tencerede kaynama noktasına getirin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın, unu ekleyin. Sıcak sütü yavaşça bu karışıma döküp karıştırın ve tekrar ocağa alın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra limon suyu ve kabuğunu ekleyin. Soğuyunca çırpılmış kremayı ekleyip homojen hale getirin.
Suyu ve şekeri kaynatın, ocaktan alın.
Pandispanyaları şerbetle ıslatın. Ortalarını hafifçe oyun ve limon kreması ile doldurun. Üstlerini de krema ile kaplayarak yuvarlak formda pürüzsüz hale getirin.
Tatlıları buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Üzerine biraz rendelenmiş limon kabuğu serpip servis edin.

|
|