Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Erik Reçeli Yapımının Püf Noktaları

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Erik Reçeli Yapımının Püf Noktaları

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2415
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184600
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2025
21 defa indirildi / yazdırıldı




Olgun erikler, daha tatlı ve lezzetli reçel yapmanıza yardımcı olur. Reçelinizin şeker oranını fazla arttırmak istemiyorsanız, olgun ve tatlı erikler tercih etmelisiniz.
Ekşi erikler kullanmak isterseniz, şeker miktarını artırarak denge sağlayabilirsiniz.
Şeker oranını eriklerin tatlılık seviyesine göre ayarlayın. Eğer erikleriniz tatlıysa, şeker miktarını biraz azaltabilirsiniz.
Şekerin fazla olması reçelin daha yoğun ve uzun süre dayanmasını sağlar, ama fazla şeker kullanmak reçelin tadını da etkileyebilir.
Erik çekirdeklerini çıkarırken dikkatli olun. Çekirdeklerin reçelin içinde kalmaması gerekir, çünkü bu hem görüntü açısından hoş durmaz hem de reçelin dokusunu olumsuz etkiler. Ayrıca, erikleri bütün bırakmak yerine doğrayarak daha ince bir reçel kıvamı elde edebilirsiniz.
Reçel için kullanılan suyu fazla koymamak önemlidir. Suyun amacı, şekerin erimesini sağlamak ve eriklerin pişmesini kolaylaştırmaktır. Suyu az kullanmak, reçelin daha yoğun ve kıvamlı olmasını sağlar. Reçel kaynadıkça, su buharlaşacağı için yoğunlaşacaktır, fazla su eklememek kıvamı tutturmak açısından önemlidir.
Reçel kaynamaya başladığında, yüzeyde beyaz köpükler oluşur. Bu köpükleri almak, reçelin daha pürüzsüz olmasını sağlar.
Köpük almak için bir kepçe veya kaşık kullanabilirsiniz. Bu işlem, reçelin görünümünü güzelleştirir ve uzun süre dayanmasını sağlar.
Limon suyu, asitlik dengesini sağlamak ve reçelin kıvam almasını hızlandırmak için kullanılır. Reçelin kaynamasının sonlarına doğru, limon suyu eklemek, reçelin kıvamını artırır.
Limon suyu, aynı zamanda renginin canlı kalmasını sağlar.
Reçelin kıvamını tabak testi ile kontrol edebilirsiniz. Birkaç damla reçeli soğuk bir tabağa damlatın, parmağınızla üzerine çizik atın. Eğer çizik kaybolmaz ve reçel akmazsa, kıvamı olmuştur. Eğer kıvamı yumuşaksa, biraz daha pişirmeniz gerekebilir.
Reçeli sıcak sıcak kavanozlara doldurmak, kavanozların içinde vakum oluşmasını sağlar ve reçelin daha uzun süre dayanmasını sağlar. Kavanozları terse çevirerek birkaç saat bekletmek, reçelin daha iyi korunmasını sağlar.
Reçelinizi serin ve karanlık bir yerde saklayın. Erik reçeli, doğru şekilde saklandığında 1 yıl kadar taze kalabilir. Kavanozları açtıktan sonra, reçeli buzdolabında saklayarak 2-3 hafta içinde tüketmeye özen gösterin.







Erik Reçeli Yapımının Püf Noktaları Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Erik Reçeli Yapımının Püf Noktaları 27 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası