|
Menemen |
 |
Yasemin Tarakçı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.07.2007
Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75079
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2012
1,888 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 adet soğan
2 adet domates
2-3 adet sivri biber
2 kaşık tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tencereye yağı koyup üzerine ince kıyılmış soğanı ve biberleri koyup hafifçe kavurunuz. Domateslerin kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp yağa ilave ediniz. Bu sırada tuz, karabiber ve kekiği ilave ediniz. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Daha sonra yumurtalarını üzerine kırıp karıştırarak yumurtalar sertleşinceye kadar pişiriniz.
|
Menemen |
 |
sevim abla
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.11.2011
Mesajlar: 66 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70075
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2011
1,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
6 adet domates
4 adet sivri biber
2 yemek kaşığı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sivri biberlerin sap ve çekirdekleri çıkartılır. Yıkanır, süzülür ve ince ince kıyılır. 2. Bir tava veya geniş bir sahana yağ konur. Biberler katılır. Pembeleşmeye yüz tutunca kabukları soyulup ince doğranmış domates ilave edilir. Tuz katılır. Kapağı örtülür ve arada karıştırılır. Domatesler de pişince yumurta sayısı kadar gözler açılır. Üzerine yumurta kırılır. Kapak kapatılır. Yumurtalar fazla sertleşmeden ocaktan alınır. Sarının daha az pişmesi isteniyorsa kapak örtmeden pişirilir. Karabiber serpilir ve servis yapılır.
|
Menemen |
 |
sar
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68360
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011
1,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
3 adet sivri biber
1 adet domates
Yarım kahve fincanı süt
1.5 çorba kaşığı margarin
Biraz tuz
Biraz karabiber
Biberleri ince ince kesin. Domatesleri de küp küp kesin. Tavaya yağı koyup eritin. Önce biberleri sonra domatesleri atıp birkaç dk pişirin. Üzerine yumurtaları kırıp Hızlı hızı karıştırın ve sütü ilave edin. Tuz ve karabiberini de ekledikdikten sonra Yumurtaları karıştırmadan ve dibi tutmadan 10 dk pişirmeye devam edin.
Fotoğraf "ayaktakımı" tarafından gönderildi. 26.02.2020
|
MENEMEN |
 |
bitmeyen şarkı
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62849
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2011
2,223 defa indirildi / yazdırıldı
|
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
6 yumurta
2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılarak, küçük kuşbaşı doğranmış)
3 sivri biber (0,5 cm'lik halkalar halinde doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
Büyük bir sahanda yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca biberleri katıp 1-2 dakika kavurduktan sonra, domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişiriniz.
Domatesler salçalaşmaya başlayınca, yumurtaları teker teker kırıp sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişirip, yumurtalar suyunu tamamen kaybetmeden sahanı ateşten alarak servis ediniz.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 28.08.2015
|
MENEMEN |
 |
eksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc61234
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
2,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 klio domates
2 baş soğan
2 kahve kaşığı kekik
4 büyük dolmalık biber
6 yumurta
2 kaşık tereyağı veya zeytinyağı
tuz
karabiber
Biberleri ateşte bütün olarak pişirin. Islak bir kâğıda sararak on dakika bekleyin. Böylelikle biberlerin kabukları kolayca soyulur. Tavaya dilim dilim keserken çekirdeklerini atınız. Tereyağını kızdırıp, içerisine biberleri atarak yumuşatıncaya kadar pişiriniz. Sonra, kabukları çıkarılmış domatesleri üzerine rendeleyin, yine rendelenmiş soğanı buna ilâve edin. Tuz, kekik ve karabiber serperek orta ateşte pişiriniz. Fırına girebilecek bir kaba boşaltıp, üzerlerine yumurta kırarak sıcak olarak servis yapınız.
|
MENEMEN |
 |
sezercik
Aşçı

Kayıt: 27.04.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51161
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2010
2,597 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. domates
2 baş kuru soğan
5-6 sivri biber
4 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
ince doğranmış maydanoz
nane
Yapılışı:
Soğan, biber yağda hafif kavrulur. Kabuğu soyulmuş ve çok küçük doğranmış domatesler ilave edilir. İyice pişirilir. Tuz, nane, maydanoz ve karabiber ilavesinden sonra çatalla çırpılmış yumurtalar konur. Yumurtalar pişince ateşten alınır.
|
Menemen |
 |
gümüş gondol
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc34751
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2009
2,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4-5 adet domates
1 yemek kaşığı sıvıyağ (veya zeytinyağı)
7-8 adet biber
yumurta (kişi sayısı kadar yumurta)
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
kuru kekik.
Hazırlanışı:
Tavaya zeytinyağı konur, üzerine yıkanmış, çekirdekleri çıkarılıp, küçük doğranmış biberler ilave edilir. Biberler hafif pişince kabukları soyulup rendelenmiş veya doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz, karabiber konur. Domatesler suyunu çekene kadar ocakta pişirilir. Önce yumurtaların beyazı pişirilir, daha sonra sarıları ilave edilir, tavanın kapağı kapatılır. Yumurta sarıları hafif pişirilir. Arzu edilirse kuru kekik ilave edilir.
|
Menemen |
 |
pür-i pak
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24104
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
3,385 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
2 büyük domates
2 adet sivri biber
Karabiber
Tuz
Yayvan bir tavada yağı eritin. Domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın, ardından da biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Erimekte olan yağın içine önce biberleri atıp yumuşatın, sonra domatesleri ekleyin. Tahta bir kaşıkla domatesleri ezerek karıştırın. Domatesler püre haline geldiğinde yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber koyun ve sürekli karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın, dağıtım tabağına alın.
Fotoğraf "mışıl mışıl" tarafından gönderildi. 30.05.2018
|
MENEMEN |
 |
devlet
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Afyon |
Kısa URL: https://ml.md/lc23391
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2008
2,682 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
10 sivri biber
1 soğan
tuz
5 domates
5 yumurta
2 kaşık sıvı yağ
Yapılışı:
Bir tencereye yağ koyup kızdırın. İnce doğranmış soğan ve siribiberi katıp, kavuran. Soğanlar sararınca, kabukları soyulmuş, küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler iyice yumuşayınca tuz ve yumurtaları kırıp, karıştırın. Yumurtalar pişince ateşten alıp servis yapın.
|
Menemen |
 |
karavana
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2008
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc22674
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2008
2,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 adet iri kuru soğan
3 adet domates
2 adet çarliston biberi
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber, tuz, pul biber
Soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine ince kıyılmış biber katılır, yumuşayana kadar pişirilir. Diğer tarafta yumurtalar çukur bir kaba kırılır vr çırpılır. Soğanlı karışıma önce rende domates, sonra çırpılmış yumurta katılır. Pul biber, tuz ve karabiber serpilir. Arzu edilen kıvama gelene dek pişirilir.
|
MENEMEN |
 |
gökkuşağı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2008
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc22646
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008
2,515 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 adet yumurta
5 adet domates
2 adet soğan veya 1,5 demet taze soğan
1,5 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yeşil biber
Tuz
Yapılışı:
Soğanı doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Biberleri de doğrayıp ilâve edin. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Soğanla birlikte biraz pişirin. Yumurtaları kırıp, tuzu dökün. Yumurtaları dağıtmadan pişirin.
|
MENEMEN |
 |
nesrinateş
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.12.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc20197
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007
2,780 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
3 orta boy domates
8-10 dal maydanoz
2-3 yeşilbiber
1 çay kaşığı tuz
İnce kıyılmış soğan ve yeşilbiber, kabuğu çıkartılarak küçük doğranmış domates, tuz ve yağı bir tavaya koyunuz. Kapağını örterek hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Yumurta ve ince kıyılmış maydanozu katıp, ara sıra karıştırarak yumurtalar sertleşinceye kadar pişiriniz.
|
Menemen |
 |
selvinaz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18103
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2007
2,952 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Gerekli malzeme:
1 soğan
1 dolmalık biber
3 domates
8 yumurta
20 gr tereyağı
Tuz, karabiber
Süslemek için:
50 gr beyazpeynir
4-5 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Soğan ve domateslerin kabuğunu soyup kıyın. Dolmalık biberi temizleyip ince zar şeklinde doğrayın. Yumurtaları bir kapta bir tutam tuz ve karabiber ilave ederek iyice çırpın.
Tereyağını tavada eritip soğanı 4-5 dakika kavurun. Biber ve domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kısık ateşte suyunu hafif çekene kadar kavurun. Yumurtaları ilave edip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın.
|
Menemen |
 |
Pervin Çaplı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.05.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc16224
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2007
2,644 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Çorba kaşığı tereyağı
4 Yumurta
3 Sivri biber
Tuz
Karabiber
3 Domates
Geniş bir kapta tereyağını eritin. Sivri biberle domatesleri ufak ufak doğrayıp katın. Domatesler suyunu biraz çekince yumurta kırın. Tuz ve karabiber de ekerek hepsini karıştırın, bir kaç dakika pişirdikten sonra servis tabağına alarak servis yapın.

|
Menemen |
 |
TUBA
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10562
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006
2,688 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
8 yumurta,
5-10 sap maydanoz,
1/2 kg domates,
4 dolmalık biber,
2 çorba kaşığı margarin,
1 baş küçük soğan,
yeteri kadar tuz
karabiber.
Yapılışı:
Soğanın kabuğu soyulup rendelenir, yağı da ilave edilerek kuvvetli ateşe oturtulur. Tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Soğanlar pembeleşince, tohumları çıkartılıp ince ince doğranmış biberler katılır. Karıştırılarak 5 dakika kadar orta ateşte pişirilir. Kabuğu soyulup, küçük küçük doğranmış domatesler ve kıyılmış maydanoz ilave edilir. Zaman zaman karıştırılarak on dakika kadar pişirilir. Üstüne başka bir kaba kırılmış olan yumurtalar dökülür. Tuz ve karabiber serpilerek karıştırılır. Yumurtaların akı pişince, ateşten indirilir ve sıcak sıcak servis yapılır.
|
Menemen |
 |
Mahire
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10169
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
2,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 tane yumurta
4 adet domates
2 adet sivri yeşil biber
200 gr. beyaz peynir veya tulum peyniri
Yarım paket margarin yağı
Tuz, karabiber
Kaynamakta olan suya bir çatala batırılıp daldırılan domatesler yarım dakika sonra çıkarılır. Böylece kabukları adeta kendiliğinden soyulur ve çekirdekleri de temizlenir. Biberler az kaynar suda bir müddet hafif haşlanıp bıçaktan geçirilir ve domateslerle birlikte karıştırılıp bir genişçe sahan veya tavada domatesler eriyene kadar kavrulur. Sonra beyaz peynir bunlara ilâve edilip 3 dakika daha kavrulup, açılan yuvalara yumurtalar kırılır ve sahanın üzerine bir kapak kapanır, kenarları yanmasın diye kapağın üzerinden kenarlara yarım fincan kadar su akıtılır. Yumurtaların akları pişince sahan ateşten alınır veya, sahanda kavrulmakta olan domates ve biberlere beyaz peynir de ilâve edildikten sonra yumurtalar kırılır ve bir çatal ile tavadaki karışıma iyice karıştırılarak pişirilir. Servis yapılmadan önce peynirin tuzuna göre tuz ve karabiber ekilerek servis yapılır.
|
Menemen |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7612
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
2,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
2 adet orta boy kuru soğan
3-4 adet yeşil sivribiber
Yarım demet maydanoz
2 kaşık sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Soğan ve biber doğranarak yağ ile hafifçe kavrulur. Kabukları soyulan domatesler küp şeklinde doğranarak, maydanoz, tuz ve karabiberle birlikte ilave edilir. Ayrı bir kapta çırpılan yumurtalar pişmekte olan karışımın üzerine dökülerek karıştırılır. Yumurtaların pişme düzeyi arzu edilen duruma gelince ateşten indirilir. Eğer yumurtaları çırpmadan pişirmek istiyorsanız, karışımın üzerine kırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak buhar ile pişmesi sağlanır ve soğumadan servis yapılır.

|
Menemen |
 |
Karakol
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc6973
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006
3,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
4 adet taze soğan
2 diş sarımsak
3 orta boy olgun domates
2 sivri biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kırıntı beyaz peynir
1/3 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Yumurtaları çukur bir kapta çırpın. Domatesleri kaynar suya atıp hemen çıkartın. Kabuğunu soyun. Çekirdeklerini atın. Küçük küpler halinde doğrayın. Taze soğanların püsküllerini kesin, kabuklarını soyun, halka şeklinde doğrayın. Yapışmaz bir tavada yağı kızdırın, sarımsakları koyun, bir dakika kadar çevirin, soğanları atın, iki dakika karıştırarak kavurun. Domates ve sivri biberi ekleyin, domatesler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Tavayı ocağın üstünden alın, peynir, karabiber ve tuzu ilave edin. Tavayı tekrar ocağın üzerine koyun. Çırpılmış yumurtaları dökün, orta kuvvetli ateşte karıştırarak her tarafı eşit, suluca bir kıvamda olacak şekilde pişirin. Üzerine kıyılmış maydanozu serpin ve kapağı kapalı olarak birkaç dakika tutup sofraya getirin. Taze soğan yerine kuru soğan da kullanabilirsiniz. Kullanacağınız beyaz peynir tuzlu ise tuz koymanız gerekmeyebilir

|
Menemen |
 |
DSL
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc6770
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,031 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
8 yumurta
2 sivri biber
3 domates
2 tatli kasigi tuz
½ tatli kasigi karabiber
1 yemek kasigi margarin
Yapilisi:
1) Margarini bir tavada eritin. Biberlerin cekirdeklerini cikarip ince halkalar halinde dograyin. Yagda cevirin. Kabuklari soyulup kucuk dogranmis domatesleri katin.
2) Ara sira karistirarak, suyunu hafif cekene kadar 7-8 dakika pisirin. Yumurtalari bir kasede cirpin. Tuz, biber koyun. Tavaya katarak surekli karistirin. Cok fazla pisip kurumamasini ozen gostererek servis yapin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.05.2023
|
Menemen |
 |
bcigerli
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc4049
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
2,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet Domates
6 Sivribiber
2 Çorba Kasigi Tereyağıi
1/2 Kahve Fincani Süt
5 Adet Yumurta
2 büyük domatesin kabuklarini soyup küçük küpler halinde dograyin. 6 sivri biberin çekirdeklerini çikarip ince halkalar halinde kesin.
2 çorba kasigi tereyağıni tavada eritip biberleri kavunrun. Domatesleri ilave edip 5-6 dakika kadar pisirdikten sonra yarim kahve fincani sütü ekleyin.
5 yumurtayi teker teker bu karisima ilave edin. Krema hali alincaya kadar hizla kanstirin. Tuz ve karabiber ekleyip 7-8 dakika daha pisirin.
Maydanozla süsleyip servis yapin.
ML® Kuru Domatesli Yumurta için tıklayın
ML® Kuru Domatesli Yumurta (görsel)
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.05.2023
|
|