Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kaygana Tarifleri > Peynirli Pişi (1 adet - 95 defa bakıldı)

Peynirli Pişi

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynirli Pişi

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2398
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184256
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2025
25 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya (veya yarım paket yaş maya)
1 çay kaşığı toz şeker
3/4 su bardağı ılık su (gerektikçe artırılabilir)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için:
100–150 gram beyaz peynir
(İsteğe göre: ince doğranmış maydanoz)
Kızartmak için:
Sıvı yağ (derin kızartma için)

Un, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kaba alın.
Ortasını havuz gibi açıp suyu ve sıvı yağı ekleyin.
Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 30–40 dakika mayalanmaya bırakın.
Peyniri çatalla ezin, arzu ederseniz ince doğranmış maydanozla karıştırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Hafif unlanmış tezgahta yuvarlak şekilde açın.
Hamurun yarısına peynirli harçtan koyun, diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını iyice bastırarak kapatın (yarım ay şekli).
Tavaya bolca sıvı yağ koyup kızdırın.
Hazırladığınız pişileri yağda arkalı önlü altın rengini alana kadar kızartın.
Kağıt havlu serili tabağa alarak fazla yağını süzdürün.







Peynirli Pişi Tarifleri Kaygana Tarifleri



(1 adet Peynirli Pişi 95 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası