Hamuru için:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya (veya yarım paket yaş maya)
1 çay kaşığı toz şeker
3/4 su bardağı ılık su (gerektikçe artırılabilir)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için:
100–150 gram beyaz peynir
(İsteğe göre: ince doğranmış maydanoz)
Kızartmak için:
Sıvı yağ (derin kızartma için)
Un, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kaba alın.
Ortasını havuz gibi açıp suyu ve sıvı yağı ekleyin.
Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 30–40 dakika mayalanmaya bırakın.
Peyniri çatalla ezin, arzu ederseniz ince doğranmış maydanozla karıştırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Hafif unlanmış tezgahta yuvarlak şekilde açın.
Hamurun yarısına peynirli harçtan koyun, diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını iyice bastırarak kapatın (yarım ay şekli).
Tavaya bolca sıvı yağ koyup kızdırın.
Hazırladığınız pişileri yağda arkalı önlü altın rengini alana kadar kızartın.
Kağıt havlu serili tabağa alarak fazla yağını süzdürün.

|