3 adet olgun şeftali
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Üzeri için isteğe göre pudra şekeri veya file badem
Yumurtalar ile toz şekeri derin bir kapta köpük köpük olana dek çırpın.
Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Şeftalilerin kabuklarını soyup ince dilimler halinde doğrayın.
Yağlanmış kek kalıbının tabanına şeftali dilimlerini güzelce dizin.
Üzerine kek harcını dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Fırından çıkan keki ılıdıktan sonra kalıptan çıkarın ve isteğe göre üzerine pudra şekeri serpiştirin.

|