|
Sütlaç |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167035
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2022
266 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ litre süt
½ litre su
1 çay bardağı pirinç
½ çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Üzeri için;
Toz tarçın
Yarım litre suyu pirinçlerle birlikte tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Pirinçlerin yumuşamasını bekleyin. Ardından yarım litre sütü ilave edin. Ayrı bir kasede 1 su bardağı süt ile pirinç ununu seyreltin. Tencereden alacağınız karışımdan alarak pirinç ununu ılıştırın ve yavaş yavaş tencereye aktarın. Son olarak toz şekerini de ilave edin ve karıştırın. Koyulaşmaya başladığında sütlacı kaselere paylaştırın. Soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis yapın.

|
Sütlaç |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170653
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2023
264 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.vestel.com.tr
600 ml süt
1 paket vanilin
400 ml su
2 pişirici blender ölçeği toz şeker
1 pişirici blender ölçeği pirinç
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün. Suyu ve pirinçleri cam hazneye alın.
Sos yapma programını 30 dakikaya programlayarak çalıştırın.
15. dakikasında sütü, toz şekeri ve vanilini ekleyin.
Program tamamlandığında sütlaç hazırdır.

|
Sütlaç |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171663
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2023
322 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
tam yağlı 1 lt süt
1,5 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Üzeri için
1 yemek kaşığı toz fıstık
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Pirinci yıkayın. Ama çok fazla değil. Çok fazla yıkarsanız nişastasını akıtmış olursunuz o zaman kıvamda sorun yaşarsınız.
Yıkanmış pirinci suyla haşlayın. Çok yumşak olmalı. Bir kasede süt koyun pirinç ununu ve nişastayı koyup kaşıkla ezerek eritin.
Yumşayan suyunu çekmekte olan pirincin içine süt ve şeker koyup karıştırarak kaynatmaya başlayın.
Nişasta ve pirinç ununu erittiğiniz kasedeki sütü de ekleyin ve karıştırarak kaynatmaya devam edin. Hafif yoğunlaşan tencerenin altını kapatın.
Altına kapatılan tencerenin içine vanilya ekleyip karıştırın. Kaselere pay edin. Servis etmeden önce fıstık ve hindistancevizi ile süsleyin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.07.2023
|
Sütlaç |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171983
Gönderme Tarihi: 11.May.2023
318 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım litre süt
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya tozu
Bir tencerenin içine sütü ve suyu koyun.
Kaynadığı esnada buğday nişastası ve pirinçleri ekleyin.
Durmadan karıştırın.
O sırada içerisine şekeri, vanilyayı da ilave edin.
Tahta kaşıkla karıştırın. Birbirine yapışmadan pişmesini sağlar.
Pirinçler piştikten sonra ocağın altını kapatıp hepsini kaselere doldurun.
Kaseleri buzdolabına yerleştirin.
Dilerseniz tarçın ve hindistancevizi ile servis yapın.

|
Sütlaç |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173289
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2023
253 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 litre su
2 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 ila 2 su bardağı toz şeker (çok şekerli sevmeyenler için 1,5 bardak tercih edilebiliyor)
1 su bardağı süt
Tarçın
Sütlaç tarifinin yapılabilmesi için öncelikle pirinç yıkanır ve su ile ateşe koyulur.
Pirinçler uzayarak suyunu çekene kadar kaynatılır. Devamında soğuk süt eklenir.
Sonra 1-2 kere karıştırılır ve kaynaması beklenir.
Bekleme esnasında bir kasede pirinç unu, 1 su bardağı soğuk süt ile ezilir.
Tencerede kaynayan sütten 1-2 kepçe alınır ve kaseye ilave edilir (pirinç unu ılınmış olmalı).
Devamında pirinç unu tencereye eklenir ve ara sıra karıştırılarak ortalama 10 dakika kadar pişirilir.
Sonra toz şeker eklenerek karıştırılır ve 1-2 taşım kaynatılır.
Sütlaç kaselere paylaştırılır.
Hazırlanan sütlü tatlı soğuduktan sonra tercihe bağlı olarak üzerine tarçın eklenerek de servis edilebilir.

|
Sütlaç |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc175118
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2023
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı pirinç.
2 litre su ve 1 litre süt.
3 yemek kaşığı pirinç unu.
Tarçın.
1 su bardağı süt.
1,5-2 su bardağı toz şeker (çok şekerli sevmeyenler 1,5 bardak da ekleyebilirler).
Öncelikle pirinç yıkanır ve su ile beraber ateşe koyulur.
Ardından pirinçler uzayarak suyunu çekene kadar kaynatılır ve soğuk süt eklenir.
1-2 kere karıştırılır ve kaynaması için beklenir.
Bekleme süresi esnasında 1 kasede pirinç unu, 1 su bardağı soğuk süt ile birlikte ezilir.
Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alınır ve kaseye ilave edilir (pirinç ununun ılınmış olması gerekir).
Ardından pirinç unu tencereye eklenir ve ara sıra karıştırılarak ortalama 10 dakika pişirilir.
Sonra toz şeker eklenir ve karıştırılır (1-2 taşım kaynatılır).
Devamında elde edilen sütlü tatlı kaselere pay edilir ve soğuduktan sonra tercihe bağlı olarak tarçın eklenerek servis edilir.

|
Sütlaç |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc175211
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2023
251 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilin
Tarçın (üzeri için)
Pirinci bir süzgece alın ve bol suyla iyice yıkayın. Ardından süzgeçte süzülmesi için bekletin.
Tencereye yıkanmış pirinci ve sütü ekleyin. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika sürebilir. Arada karıştırmayı unutmayın, pirinçler tencereye yapışmamalı.
Pirinçler yumuşadıktan sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırarak eritin. Şeker tamamen eridikten sonra vanilya özütünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Sütlaç kıvamını isterseniz daha koyu yapmak için pirinç ununu biraz suda eritin ve tencereye ekleyin. Karıştırarak kaynamaya devam edin. Pirinç unu kullanmadan da sütlaç kıvamını alabilirsiniz, bu tamamen tercihinize bağlıdır.
Sütlaç koyulaşıp muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Servis yapacağınız kaselere veya kuplara paylaştırın. Sütlaçlar oda sıcaklığına geldiğinde üzerlerine tarçın serpin.
Sütlaçları oda sıcaklığına gelene kadar beklettikten sonra buzdolabında soğutun. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerini süsleyebilirsiniz. Örneğin, dövülmüş fındık veya cevizle süsleyebilirsiniz.

|
Sütlaç |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182455
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2025
100 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilin
Pirinci yıkayıp, bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Pirinçler yumuşadığında süzün ve üzerine sütü ekleyin. Şekeri ilave edip karıştırarak kaynamaya bırakın. Pirinç unu ve vanilini ekleyin. Karışım koyulaşınca ocaktan alıp soğutun. Sütlaç kaselere dökülüp soğumaya bırakılır. Üzerine tarçın serpip soğuk servis edilir.

|
Sütlaç |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183529
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2025
43 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt süt
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 -2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Tarçın
1 limon kabuğu rendesi
Pirinci beyaz nişastası kalmayana, temiz su akana dek yıkıyoruz.
1 litre su ile yavaş ateşte, pirinçler suyunu çekip uzayana kadar pişiriyoruz.
Yüksek ateşte dibi tutabilir, ara ara karıştırarak orta veya düşük ateşte pişirin.
1 litre soğuk sütümüzü ekleyip, ara ara karıştırıp kaynatıyoruz.
Bir kasede 3 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezip, pütürsüz hale getiriyoruz.
Tencerede kaynayan sütten birkaç kepçe pirinç ununa alıp, pirinç ununu ılık hale getiriyoruz.
Pirinç ununu kaynayan sütümüze ekleyip karıştırıyoruz.
10 dakika kadar kaynatıyoruz. Güzelce kıvamlanıyor.
Damak tadınıza göre 1,5- 2 su bardağı toz şekeri ekleyip, limon rendemizi de ekleyip 1-2 taşım kaynatıyoruz.
Sütlacı kaselere aktarıp, soğuduktan sonra arzunuza göre üzerine tarçın ile servis edebilirsiniz.

|
Sütlaç |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184318
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2025
73 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
Küçük bir tencereye pirinci ve suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. (yaklaşık 10 dakika)
Pirinçler yumuşayınca üzerine 1 litre sütü ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra şekeri ve vanilini ekleyin. Şeker eriyene kadar 5–10 dakika daha karıştırarak pişirin.
Hafif akışkan ama koyuca bir kıvam aldıysa altını kapatın. (Soğudukça biraz daha koyulaşır)
Kâselere paylaştırın, oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun. Üzerine tarçın serpip servis edebilirsiniz.
Not: Daha koyu kıvam istersen, 1 yemek kaşığı buğday nişastası az suyla açılıp pişme sonunda eklenebilir. Fırında sütlaç yapmak istersen, sütlaç kâselerine paylaştırıp üzerine yumurta sarısı sürerek fırında üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz.

|
|