1 paket Akdeniz yeşilliği
50 gram kurutulmuş domates
1 dal taze biberiye
5-6 yaprak taze fesleğen
15 dal ince kıyılmış taze frenk soğanı
Bir tutam ince kıyılmış taze nane
Bir tutam taze kekik
3 sap ince kıyılmış taze sarmısak
50 gram filizi
10 adet ufalanmış ceviz
100 gram kırmızı lahana (ince kıyılıp, tuzla ovalanmış)
100 gram haşlanmış mısır
1 çorba kaşığı kapari
1 çorba kaşığı kuru üzüm
50 gram tulum peyniri
Sos için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Öncelikle salata kasesine Akdeniz yeşilliklerini alın.
Üzerine salata malzemelerini koyun.
Sos malzemesini çırpıp, salatanın üzerine yayarak servis yapın.

|