Kısa URL: https://ml.md/lc116847
Gönderme Tarihi: 13.May.2016
1,382 defa indirildi / yazdırıldı
Vişnelerin saplarını ayıklayıp, yıkayın. Derin bir tencereye su ve şekeri koyun. Ocağa alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra vişneleri koyun. 1-2 taşım kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Hazırladığınız vişne hoşafını ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hoşafı taneleri ile kaselere koyun. Soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Not: Eğer vişne hoşafınız soğuduktan sonra size fazla Tatlı geldi ise üzerine azar azar soğuk su ilavesi yapıp, tadını ayarlayabilirsiniz.
Vişneleri yıkayıp saplarından ayırın. İsteğe göre çekirdeklerini çıkartın.
Yeterli büyüklükte bir tencereye şekeri ve sıyı koyarak orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Şeker eriyince vişneleri tencereye ilave edin ve yakşalık 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Soğuk servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc145357
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2019
564 defa indirildi / yazdırıldı
800 gram vişne
2 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Saplarını ayıkladığınız vişneleri bol suda yıkayın ve çekirdeklerini çıkarmadan bir tencereye alın.
Toz şeker ve suyu derin bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırın.
Tarçın ve karanfili de tencereye ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
Kaynayan şerbete vişneleri ilave edin ve çok fazla karıştırmadan 10-15 dakika kadar pişirin.
Tarçın ve karanfilleri tencereden alın.
Kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra taneleriyle birlikte servis edin.
Arzu ederseniz suyunu içecek olarak da tüketebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc165868
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2022
234 defa indirildi / yazdırıldı
2 kg. vişne
3 lt. su
4 su bardağı şeker
Vişneleri sap ve yapraklarından arındırın. Güzelce yıkadıktan sonra tencereye alın. Üzerine suyu ilave ederek ocağı yakın. Vişneler kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra şekeri ilave edin. 15 dakika daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurun.
Kısa URL: https://ml.md/lc183405
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2025
37 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg vişne
8 su bardağı su
1,5 su bardağı tozşeker
Suyu kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra ayıklanmış ve yıkanmış vişne ile tozşekeri ilave edin.
5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Kokusunun çıkmaması için tencerenin ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletin.
Ilındıktan sonra sürahiye doldurun. Soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin.
Kaselere ya da bardaklara bölerek soğuk olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc184526
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2025
47 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
1 litre su
1 su bardağı toz şeker (damak zevkinize göre ayarlanabilir)
1 dilim limon (isteğe bağlı)
1 çubuk tarçın (arzuya göre)
Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkayın.
Çekirdeklerini çıkarmanız önerilir.
Tencereye suyu alın ve kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca vişneleri ekleyin.
Vişnelerle birlikte şekeri de ilave edin.
İsteğe göre limon dilimi ve çubuk tarçın da ekleyebilirsiniz.
Tüm malzemelerle birlikte yaklaşık 15-20 dakika kaynatın.
Vişneler yumuşadığında komposto hazır demektir.
Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın ve buzdolabında iyice soğutun.
Soğuk olarak servis edin.
Dilerseniz içine buz ekleyerek ferahlığını artırabilirsiniz.