İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 Su Bardağı Dövülmüş Buğday veya Aşlık
500 Gr Gerdan Eti
2 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
½ Tatlı Kaşığı Tuz
Dövülmüş buğday yıkanır, çömleğe konur, üstüne doğranan soğanlar, etler, tuz ve 4 parmak geçene kadar su dökülüp tandıra sürülür.
Pilav pişince tandırdan çıkartılır, bakır bir tepsiye dökülür. Pişen etlerin kemikleri ayıklanır.
Diğer tarafta bir tavada eritilmiş kızgın tereyağının üzerine pul biber serpilir ve pilavın üzerine boca edilerek sofraya götürülür.
Not: Gerdan eti yoksa içine pilav piştikten sonra kavurma eti ilave edilir.

|