Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı Taze Fasulye

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163150
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2022
356 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram taze fasulye
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet orta boy domates (etli ve sulu)
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker (bir adet küp şeker de olur)
2 çay kaşığı tuz

Kuru soğanları küçük küpler halinde kesin. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Domatesleri rendeleyin. Fasulyeleri de ayıklayarak bir köşeye alın.5 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede kızdırın.
Doğradığınız 1 adet büyük boy kuru soğan ve 2 diş doğranmış sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun.
600 gram doğranmış taze fasulyeyi de ekleyerek kavurma işlemini sürdürün.
2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 3 adet rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
Kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Arzuya göre ılık, fakat daha da lezzetli olması için soğuk olarak servis edin.

Not: Zeytinyağlı yemeklerde, sebzelerin üzerine yağlı kağıt kapatarak pişirme işlemini gerçekleştirirseniz; besin ve renk değerlerini kaybetmezler.



Zeytinyağlı Taze Fasulye

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163756
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2022
312 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo taze fasulye
1 orta boy soğan
6-7 tane domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Tuz

Taze fasulyeleri güzelce yıkayıp ayıklıyoruz. Tencereye yağı ve soğanı koyup kavuruyoruz. Üzerine domatesleri ekliyoruz. Bir iki tur çevirdikten sonra taze fasulyeleri ekliyoruz. Tuz ve şekeri de ilave edip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Ben yettiğince domatesin kendi suyuyla pişirmeyi tercih ediyorum. Ama yetmediyse biraz su ilave ederek pişirmeye devam edebiliriz.



Zeytinyağlı Fasulye

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 62
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164565
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2022
275 defa indirildi / yazdırıldı




Ayşe Kadın fasulye
Domates
Soğan
Zeytinyağı
Tuz
Şeker

1 kg. fasulye yıkanır ve ayıklanır. 2 orta boy soğan doğranır, 3 adet olgun domates rendelenir.
1 çay bardağı sızma zeytinyağı, bir tatlı kaşığı tuz, 4 adet kesme şeker, hepsi çiğden düdüklü tencereye konur. Üstüne çıkacak kadar su eklenir. Suyunu çekip fasulyeler yumuşayınca indirilir. Zor pişen bir tür ise sıcak su ilave edilip tekrar pişirilir. Buzdolabında 1 gün dinlendirilip yenmesi önerilir.



Zeytinyağlı Taze Fasulye

Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165760
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2022
302 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
500 g taze fasulye
3 adet domates
Tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır.
Yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
Temizlenip arzuya göre kesilmiş olan fasulyeler eklenir.
Tencerenin kapağı kapatılarak 6-7dk kavrulur.
Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir.
1 su bardağı sıcak su ilave edilir.
Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
Ocaktan almadan tuzu eklenir. Zeytinyağı da eklenerek servis kâselerine alınır.
Soğuk olarak servis edilir.



Zeytinyağlı Taze Fasulye

Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166433
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2022
308 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg taze fasulye
3 tane domates
2 tane soğan
150 ml zeytinyağı

Fasulyenizi yıkayın, bir bıçakla uçlarını ve kenarları temizleyin. Sonrasında ortadan ikiye kırın veya kesin. Tencerenin tabanına ince şekilde kıyılmış soğanları, taze fasulyeleri ve küp doğranmış domatesleri ilave edin. Yemeğinizin tuzunu ayarlayın ve üzerine zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde 45 dakika kadar pişirin. Zeytinyağlı taze fasulyenizi ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.



Zeytinyağlı Fasulye

Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170953
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023
199 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Taze Fasulye 1 Kilogram
Zeytinyağı 1 Su Bardağı
Toz Şeker 2 Tatlı Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Soğan 2 Adet
Domates 3 Adet
Nar Ekşisi 2 Yemek Kaşığı
Sarımsak 3 Diş

Zeytinyağlı Fasulye İlk önce 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını tencereye koyun daha sonra fasulyeleri üzerine ekleyin.
Domatesleri halka halka doğrayın ve fasulyelerin üzerine dizin.
Kuru soğanı ortadan kesip yarım ay şeklinde doğrayın ve onları da tencereye ekleyin. Daha sonra sarımsakları da 3 parça doğrayıp ekleyin.
1 tatlı kaşığı kadar toz şekeri, nar ekşisini ve tuzu ilave edin.
Kesilmiş olan yağlı kağıdı zeytinyağlının üstüne yerleştirin, böylece kendi buharında pişmesi sağlanacak.
Tencerenin kapağını kapatın ve 25 dakika pişirdikten sonra servise sunun.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.04.2024


Zeytinyağlı Taze Fasulye

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc175896
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2024
322 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

1.5 kg taze fasulye, uçları ve kenarları ayıklanmış
2 adet orta boy soğan, kabukları soyulmuş
200 ml sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet orta boy domates, çekirdekleri çıkarılmış ve küp küp doğranmış
1 tatlı kaşığı toz şeker
300 ml su, kaynar

Orta boy sığ bir tencereye fasulyeleri avucunuzun içinde deste yapar gibi daire şeklinde düzgünce dizin. Soğanları tencerenin ortasına yerleştirin.
Üzerine zeytinyağı, tuz, domates ve şekeri ekleyin. Kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Daha sonra fasulyeye 300 ml su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Fasulye pişince kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
Fasulyeyi servis etmeden önce soğanları tencereden çıkartın. Kalan suyunu yavaşça tencerenin kenarından akıtıp bir kaba alın. Sonra fasulyeyi bir servis tabağına ters çevirin. Süzdüğünüz suyunu tekrar fasulyelerin üzerine gezdirerek dökün. Soğuk veya ılık servis edin.

Not: Zeytinyağlı fasulye tencereye dizilmeden ince kıyılmış soğan, domates, tuz, şeker ve zeytinyağı ilavesiyle kısık ateşte pişirilebilir. Tencereye dizerek pişirecekseniz, çalı fasulye tercih etmelisiniz. Zeytinyağlı taze fasulye Türk mutfağında bir klasiktir. Bazı evlerde bol domatesli yapılsa da eskiden tencere ortasına tek bir bütün soyulmuş domates konur, fasulyeler etrafına yelpaze gibi dizilir, yemek sadece yağına kalana dek pişirilirdi. Soğuyup demlenince servis tabağına şekli bozulmadan çevrilir ve son derece şık bir misafir yemeği olurdu.



Zeytinyağlı Taze Fasulye

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc177478
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2024
140 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 kg taze fasulye
1 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Tuz

Taze fasulyeleri kılçıkları varsa ayıklayın. Yıkayıp, istediğiniz boyutta kırın ve bir kenara alın. Soğanı küp küp doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Tencereye zeytinyağını alıp, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Fasulyeleri ve tuzu da tencere içerisine ekleyin ve karıştırın. Rendelenmiş domatesleri de tencereye dökün. Son olarak sıcak su ve toz şekeri de karışıma ekleyerek fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.



Zeytinyağlı Taze Fasulye

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc177879
Gönderme Tarihi: 23.May.2024
270 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 kg taze fasulye
2 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Gerekirse 1 çay bardağı sıcak su

Öncelikle taze fasulyelerin varsa kılçıklarını ve uç kısımlarını ayıklayın. Dilediğiz şekilde kırın veya bıcakla kesin. Geniş bir kapta sirkeli suda bekletip yıkayıp, süzün ve bir kenara alın. Diğer tarafta soğanı küp küp doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Pişirme işlemine başlamak için zeytinyağını tencerede ısıtın. Önceden doğranan soğanları yağ içerisine ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salça, tuz ve şekeri lave edin. Ayıklanmış fasulyeleri de tencere içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş domatesleri de tencereye dökün ve fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak fasulyeni suyu azalmışsa biraz sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin.

Not: Zeytinyağlı taze fasulye yaparken bütün malzemeleri çiğ olarakta kullanabilirsiniz. Yani soğanı, domatesi, fasulyeyi, tuz, şeker ve salçayı kavurmadan tencereye alıp, kısık ateşte pişirebilirsiniz.



Zeytinyağlı Fasulye

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179666
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2024
136 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet soğan
750 gram fasulye
4 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağlı

Soğanları piyaz şeklinde doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Fasulyelerin kılçıklarını aldıktan sonra istediğiniz boyutta kırın.
Daha sonra geniş tabanlı bir derin tencereye en önce soğanları bir katman halinde yerleştirin ve tuzlayın.
Soğanların üstüne fasulyeleri de katman halinde dizin ve tuzlayın.
Fasulyeleri tencereye iyice bastırdıktan sonra küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.
Tekrar tuzlayın.
Daha sonra yağın yarısını tencerenin kenarından gezdirerek dökün.
Tencereyi ağzı kapalı halde kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pişme sırasında asla karıştırmayın.
Yaklaşık 3.5- 4 saat kadar piştikten sonra fasulyenizi ocaktan alın ve kalan yağı ekleyin.
Bir gece dinlendirdikten sonra oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.



Zeytinyağlı Taze Fasulye

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184429
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2025
18 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr taze fasulye
1 büyük kuru soğan
2 orta boy domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
1 su bardağı sıcak su

Fasulyeleri ayıklayın. Kılçıklarını alın, ortadan ikiye bölün veya isteğe göre verev doğrayın.
Soğanı doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. Kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.
İsteğe göre ince doğranmış sarımsağı ve salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
Domatesleri ekleyip karıştırın, birkaç dakika pişirin.
Üzerine fasulyeleri yerleştirin, şeker ve tuzu ekleyin. Fasulyeleri çok karıştırmadan malzemeleri yayın.
Sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp önce yüksek ateşte kaynatın, sonra kısık ateşte 30–40 dakika pişirin.
Piştikten sonra oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirin. Soğuk servis edin.







Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifleri Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri



(31 adet Zeytinyağlı Taze Fasulye 9,535,073 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası