Organizmayı tazeleyip toksinlerden arındıran ananasta "bromelain" adlı enzim bulunmaktadır. Bu enzim ananas bitkisinin sap ve gövdesinde bulunur. Bromelain, et ve balıktaki proteinli moleküllere yapışarak hazmı kolaylaştırır. Bu sebepten dolayı ananas, protein içeren öğünlerden sonra ve ara öğünlerde tüketilmelidir.
Bromelain ayrıca solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelmenin yanı sıra akciğer, bağırsak, yumurtalık ve cilt kanserlerinde tümörlü hücrenin büyümesini de engellemektedir.
Bağırsakları düzenleyen ve kabızlığı önleyen, bol miktarda lifte içeren ananasta ayrıca provitamin A, B kompleksi, C, betakaroten ve B12 vitaminleri bulunmaktadır.
Diğer meyvelerde bulunmayan "mangan" elementi ananasta bulunur ve mangan eksikliği sonucunda iskelette gelişim bozuklukları meydana gelir.
Dilimlenen ananasın tazeliğini ve besin değerini yitirmemesi için iki gün içerisinde tüketilmesi gerekir.
Ezberleme kapasitesini arttırmak için ananas yenmesi gerekir.
Günde 2 dilim ananas tüketmek sağlığa iyi gelir.

|