İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
250 Gr Asma Yaprağı
1 Su Bardağı Nohut
1 Su Bardağı Dövülmüş Buğday
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Salça
2 Su Bardağı Su
Tencereye tereyağı konur, eridikten sonra üzerine zeytinyağı ve piyaz doğranmış soğanlar ilave edilip kavrulur.
Soğanların rengi değişince üzerine salça konur ve kavurma işlemine devam edilir.
Kuru asma yaprakları ılık suyun içinde bekletilip yumuşadıktan sonra, taze ise hemen tencerenin içine atılır.
Malzemeler alt üst edildikten sonra içine bir gece önceden suda bekletilen buğday, haşlanmış nohut, karabiber, tuz ve su dökülür, harlı ateşte pişmeye bırakılır.
Yemeğin suyu kaynayınca ateş kısılır ve en az 30 dakika daha pişirilir.
|