İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
500 Gr Balkabağı
2 Çay Bardağı Bulgur Veya Pirinç
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Soğan
2–3 Adet Domates Kurusu
1 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Su Bardağı Sıcak Su
Balkabağının kabukları soyulduktan sonra dilimlenir ve küçük küçük doğranır.
Soğan ince, piyaz şeklinde domates kuruları küçük kare şeklinde doğranır.
Tereyağı tencerede eritilir, üzerine soğanlar, rengi değişmeye başlayınca balkabakları, 2 dakika sonra domates kuruları ilave edilir. Malzemeler alt üst edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır.
5 dakika sonra tencereye bulgur, baharatlar, tuz ve sıcak su dökülür, tencerenin kapağı kapatılır ve pilav kısık ateşte pişirilir.
|