İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
100 Gr Kavurma
1 Adet Soğan
3 Adet Dolma Biber
3 Diş Sarımsak
3 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Karışık Salça
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
½ Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
Soğanlar piyaz şekilde, biber ve domatesler ufak ufak doğranır.
Tereyağı pişirme tenceresinde eritilir ve önce soğanlar, sonra biberler ve domatesler ilave edilerek kavrulur.
Bulgur, kavurma, baharatlar, tu, et suyu ve su malzemelerin üzerine dökülür ve pişmeye bırakılır.
Pilavın suyu çekilince tencere ocaktan alınır, 10 dakika dinlendirildikten sonra ikram edilir.
|