Kısa URL: https://ml.md/lc184659
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2025
27 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg tane bezelye
Yeteri kadar su
Yarım çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt, 6 dilim bonfile
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Püre için, tuzlu ve karbonatlı suda bezelyeleri 15 dakika haşlayın.
Süzüp blenderden geçirin.
Bir tavada tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun.
Üzerine karıştırarak azar azar sütü ekleyin.
Koyulaşınca ocaktan alın ve üzerine bezelyeleri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
Tuzunu ayarlayın.
Izgarada kızartılmış bonfile dilimleri ile servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc64109
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
1/2 kg. tane bezelye
1/2 çay bardağı karbonat
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
6 dilim bonfile
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz
Yeteri kadar su
Püre için; tuzlu ve karbonatlı suda bezelyeleri 15 dakika haşlayın. Süzüp blenderdan geçirin. Bir tavada tereyağını eritip unu, rengi dönene kadar kavurun. Üzerine karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın ve üzerine bezelyeleri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Izgarada kızartılmış bonfile dilimleri ile birlikte servis yapın.