|
Bezelyeli Pilav |
 |
nurnur
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc194
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2005
4,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 Su bardağu pirinç
3 Çorba kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı su ya da etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı bezelye
Pirinci ayıklayıp, 2 saat kadar ılık suda ıslattıktan sonra 4-5 defa yıkayın. Yağı bir tencereye koyup kızdırın, pirinci ilave edin orta ateşte 4-5 dakika karıştırrarak kavurun. Sonra tuzunu ve kaynar olarak etsuyunu ilave edin, karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte ya da fırında 17 dakika pişirin. Ateşten alıp karıştırın ve 2 dakika demlendirin, sonra 1 bardak pişmiş bezelyeyi katıp karıştırın ve servise sunun.
ML® Bezelyeli Pilav için tıklayın

|
Bezelyeli Pilav |
 |
ERGUN
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65300
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
4,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı etsuyu
6 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı ıslatmak için tuz
1 su bardağı iç bezelye
1 adet havuç
1 demet dereotu
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra, sıcak tuzlu suda soğuyuncaya kadar ıslatınız. Kevgire alıp süzünüz. Bir tencerede, yağı kızdırıp süzdüğünüz pirinçleri bu yağ içinde kavurunuz. Kaynamış etsuyu ve tuzu ilave edip, kavurma yöntemiyle pilavınızı pişiriniz. Bezelyeler taze ise kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Konserve bezelye kullanıyorsanız, suyunu süzüp hemen kaynar suya daldırıp süzünüz. Üstünü kazıdığınız havucu, küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız. Doğradığınız havuçları da yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Dereotunu yıkayıp ince ince kıyınız. Pişirdiğiniz pilavı haşladığınız bezelye ve havuçla karıştırınız. Servis yaparken üzerini ince kıydığınız dereotuyla süsleyiniz.
Not: Bezelyeleri haşladıktan sonra yağda az bir şey kavurup (sote yapıp) pilava katarsanız, değişik bir lezzet elde edersiniz.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 31.08.2018
|
Bezelyeli Pirinç Pilavı |
 |
lezzetli
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.11.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129604
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2017
1,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 çay bardağı bezelye
2.5 su bardağı su
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı yasemin pirinci
Bezelyeyi 2.5 su bardağı su ile hafif diri kalacak şekilde haşlayıp ocaktan alın. Suyunu tekrar kaynatıp bir kenara ayırın. Yemeklik doğradığınız soğanı erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Bezelyeyi haşladığınız suyla beraber pirinçlere ilave edin. Pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alın. 20 dakika dinlendirin. İnce kıydığınız dereotu ile süsleyerek servis yapın.

|
Bezelyeli Pilav |
 |
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157748
Gönderme Tarihi: 17.May.2021
480 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
150 gr bezelye
3 su bardağı tavuk veya et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
1-2 adet limon tuzu
Pirinçleri ayıklayıp bol suya koyalım. 2 tane limon tuzu ve biraz sıcak su ilave edip bekletirsek daha lezzetli olacaktır.
Beklettiğiniz pirinci iyicene yıkayın.
Tercihinize göre tereyağı veya sıvı yağı tencerede kızdırın.
Üzerine pirinçleri ekleyip kavurun.
Pirinçler kavrulduktan sonra üzerine et veya tavuk suyunu dökün.
Tuzunu ilave edip kapağını kapatın.
Pirinç suyunu çekip piştikten sonra üzerlerine haşlanmış bezelyeleri döküp karıştırdıktan sonra dinlenmesi için peçete örtün veya bir sofra bezine sarın.

|
Bezelyeli Pilav |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173125
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2023
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
2 su bardağı Efsane pirinç
3 su bardağı sıcak su
4 avuç Mutfağım donuk bezelye
1 tatlı kaşığı Rafine sofram tuz
Üzeri için:
Nar taneleri
Maydanoz
Geniş ve sığ bir pilav tenceresine 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyip ısıtın.
Isınan yağa 2 su bardağı pirinç ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip güzelce kavurun.
Ardından 3 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın.
Ateşi en kısığa ayarlayıp bu şekilde yaklaşık 15 dakika pişirin.
Pilav pişince kapağını açın ve 4 avuç donuk bezelye ekleyin.
Kapak ile tencere arasına bir bez serin ve demlenmesi için kenarda bekletin.
Pilavın üzerine nar taneleri ve maydanoz yaprakları serperek servise sunun.

|
Bezelyeli Pilav |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184661
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2025
38 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bezelyeli garnitür için:
250 gram sultani bezelye
1 su bardağı tane bezelye
Yeteri kadar su
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş dövülmüş sarmısak
10 dilim salam
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Pilav için:
3 su bardağı baldo pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet kesmeşeker, tuz
Üzerine:
1 adet haşlanmış yumurta
Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Süzüp sudan geçirin.
3 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine pirinci ilave edip beyazlaşana kadar kavurun.
Su, limon suyu, kesmeşeker ve tuzunu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.
Diğer taraftan tuzlu ve karbonatlı suda sultani bezelye ve tane bezelyeyi birlikte 15 dakika haşlayın.
Süzüp kenara alın.
Bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritip bezelyeleri 5 dakika sote edin.
Üzerine tuz, karabiber, sarmısak ve dörde böldüğünüz salam dilimlerini ekleyin.
2-3 dakika daha sote edin. Yarım demet kıyılmış maydanozu da ekleyip bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın.
Servis tabağına aldığınız pilavın üzerine bezeleyeli karışımı dökün.
Haşlanmış ve dilimlenmiş bir yumurta ile süsleyerek servis yapın.

|
|