Kısa URL: https://ml.md/lc183802
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2025
36 defa indirildi / yazdırıldı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Su Bardağı Un
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
½ Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
4 Su Bardağı Su
Un kısık ateşte kavrulur, rengi koyulaşınca üzerine su ve tuz dökülür, devamlı karıştırılır.
Diğer bir tavada tereyağı eritilir ve içine pul biber serpilir.
Unlu bulamaç kıvam alınca tereyağı üzerine dökülür ve servis edilir.
Not: Her evde unlu bulamacın kıvamı farklı olur, kimi evde sulu yapılırken, kimi evde daha koyu kıvamda hazırlanıp yeniyor. Kimi yörede bulamaç tuzsuz olarak, tereyağı ve pekmez dökülerek tatlı niyetine yeniyor.
Kısa URL: https://ml.md/lc184562
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2025
6 defa indirildi / yazdırıldı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Su Bardağı Un
2 Su Bardağı Su
½ Tatlı Kaşığı Tuz
1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Kırmızı Pulbiber
Un kısık ateşte devamlı karıştırılarak kavrulur, rengi değişmeye başlayınca ateş söndürülür.
Un ılıyınca üzerine soğuk su dökülür ve karıştırılarak ezilir.
Tava yeniden ocağa alınır ve bulamaç devamlı karıştırılarak pişirilir.
Koyu kıvama gelen bulamaç servis tabağına alınır, kaşıkla şekil verilip üstüne kızgın pulbiberli tereyağı dökülür ve ikram edilir.