https://www.cumhuriyet.com.tr
Brownie katı için:
100 g bitter çikolata
100 g tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1/2 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
Kurabiye katı için:
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1/3 su bardağı esmer şeker
1/4 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1/2 çay kaşığı vanilya
3/4 su bardağı un
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı damla çikolata
Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
Şeker ve yumurtayı ayrı bir kapta çırpın.
Eriyen çikolatayı karışıma ekleyip un ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serili fırın kabına dökün.
Tereyağı ve şekerleri çırpın.
Yumurtayı ve vanilyayı ekleyin.
Kuru malzemeleri ilave edip karıştırın.
En son damla çikolataları ekleyin.
Hazırladığınız kurabiye hamurunu kaşıkla brownie karışımının üzerine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Üzeri altın rengi aldığında fırından alın, tamamen soğuduktan sonra dilimleyin.
Vanilyalı dondurma ile servis ederek lezzeti ikiye katlayabilirsiniz.

|