Kısa URL: https://ml.md/lc827
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
2,268 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket Sana yağı (250 gr) (oda sıcaklığında)
500 gr un (4 1/2 su bardağından 1 parmak az)
200 gr pudra şekeri (1 su bardağından 1 parmak fazla)
2 adet yumurta
1/2 paket vanilya
İçi İçin
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı süt (100 ml)
Üstü İçin
Pudra şekeri
İçi İçin:
Yayvan bir tencerenin içini yarısına kadar su doldurun. İri parçalaras ayrılmış çikolatayı ısıya dayanaklı bir kaba koyduktan sonra tencerenin içine oturtun ve ateşe koyun. Orta ateşte arasıra karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Kabı tencerenin içinden alarak ılımaya bırakın.
Bir tencereye yumurta sarısını unu ve şekeri koyun. 1/2 su bardağı süt ilave ederek iyice karıştırın. Eritilmiş çikolatayı karışıma ekleyin, kısık ateşte karışım koyulaşana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Kurabiye İçin:
Fırınınızı 170°C'ye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
Unu eleyin. Tezgaha koyarak ortası geniş havuz şeklinde açın.
Unun ortasına pudra şekerini ve Sana yağını koyun. Yağı ve şekeri krem haline gelene kadar elinizle karıştırın. Bu karışıma yumurtaları ve vanilyayı da ekleyerek tekrar karıştırın.
Undan azar azar alarak yağlı karışıma karıştırın ve hafif yoğurarak hamur elde edin (Fazla yoğurmayın).
Hamurun üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile hafif ıunlanmış tezgah üzerinde yarım parmak kalınlığında açın. Çay bardağı veya küçük yuvarlak bisküvi kalıbı ile keserek, yuvarlak şekiller elde edin.
Bir tane yuvarlağın içine hazırladığınız çikolatalı karışımdan bir miktar koyun. Başka bir yuvarlağı üzerine kapatın.
İnce uçlu bir çatalla hamurun kenarlarına iyice bastırarak çizgiler oluşturun ve böylelikle iki hamurun yapışmasını sağlayın (Çizgilerin boyu yarım parmak genişliğinde olmalıdır).
Bütün yuvarlakları aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine 3 parmak aralıkla dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından alıp ılımaya bırakın. Ilınınca tepsiden servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Not: Kurabiye hamurlarında bütün malzemeleri koyduktan sonra elinizle hafifçe karışımı birleştirerek hamur haline getirin. Bu hamurlar börek hamuru gibi fazla yoğrulmaz.
Kısa URL: https://ml.md/lc103848
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2014
1,846 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket margarin
4,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 paket bitter çikolata
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
Çikolatayı benmari usulü eritiriz. Diger tarafta 1 yumurtanın sarısını, unu ve şekeri koyun. Sütü koyarak iyice karıştıralım. Çikolatayıda ekleyip koyulaşana kadar pişirelim. Diğer tarafta yağ ile şekeri iyice yoğuralım. İçine yumurtalarıda ekleyelim, unu da ekleyerek hafif yoğuralım. Hamurun üstünü örterek 15 dk bekleyelim. Sonra hamuru merdane yardımı ile yarım parmak kalınlığında açalım. Çay bardağı ile parçalar keselim. Bir tanesinin içine hazırladığımız çikolatalı karışımdan sürelim ve diğer parçayı üstüne örtelim. Çatal yardımıyla uçlarına bastıralım. 170 derecede pişirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc159126
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2021
354 defa indirildi / yazdırıldı
45 gr tereyağı
Yarım su bardağı pudraşeker
Yarım su bardağı esmer şeker
2 yumurtanın sarısı
1 damla vanilya esansı
1.5 su bardağı un
Çikolata Dolgusu İçin:
Yarım su bardağı krema
180 gr damla çikolata
Üzeri için:
2 çorba kaşığı kakao
Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın. Pudraşeker ve esmer şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını ve vanilya esansını ilave edip çırpın. Unu ekleyip karıştırın. Karışımı bir kaba alıp buzdolabında 1 saat bekletin. Çikolata dolgusu için, kremayı bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Damla çikolataları ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Hamuru unlanmış tezgaha alın. Merdaneyle ince açıp hamur kesme aletiyle küçük yuvarlak parçalar kesin. Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız yuvarlak hamurların yarısını aralıklarla tepsiye dizin. Ortalarına çikolatalı karışımdan 1 ’er çay kaşığı ekleyin. Üzerlerine kalan hamur parçalarını kapatıp kenarlarının açılmaması için parmak uçlarınızla hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerine kakao serpip ılık servis yapın.