|
Çingene Pilavı |
 |
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28386
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
2,161 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 2 adet kırmızı soğan ince doğranmış
- 200 g beyaz peynir (rendelenmiş)
- 2 adet domates (küp doğranmış)
- 2 adet çarliston biber (ince doğranmış)
- 3 diş sarımsak (dövülmüş)
- 1 adet acılı yeşilbiber (ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı ince doğranmış Maydanoz
- 1 çay kaşığı acısız toz biber
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Acılarının çıkması için soğanları tuzlayın. Daha sonra peynir hariç
tüm malzemeleri zeytinyağı ile karıştırıp en sonunda peyniri ilave edin ve iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.
NOT : Tuz - biber ayarlamasında peynirin tuzuna dikkat edin.
|
Çingene Pilavı |
 |
tiftikçi
Yeni Üye

Kayıt: 16.01.2009
Mesajlar: 3 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc32931
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2009
2,564 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1/2 kg Tulum çökeleği
1 baş soğan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 tutam maydanoz
1 y/k zeytinyağı
yeteri kadar tuz
Yapılışı
Bir kabın içine tulum çökeleğini koyuyoruz, üstüne domates, soğan ve biberleri salata formatında doğruyoruz. üstüne maydonozları ince kıyıyoruz. Yeteri kadar tuz döküp 1 kaşık zeytinyağınıda ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
|
ÇİNGENE PİLAVI |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc40655
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009
2,794 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nedim Atilla
Malzeme:
Bir avuç çökelek, tuzlu veya tatlı lor.
küçük domates,
küçük soğan,
yeşil biber,
yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz.
Hazırlanışı:
Kesiği ufalayıp bir tabağa koyun, domatesi, soğanı ve biberi kesiğin üzerine küçük küçük doğrayın, yağınızı ve tuzunuzu malzemenin üzerine gezdirip karıştırın, tazesi yoksa da bir parça ekmek kızartarak afiyetle yiyin.
|
Çingene Pilavı |
 |
gülüş
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc129881
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2017
911 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı soğan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Zeytinyağı
Kırmızı soğan, yeşil biber ve domatesler ufak şekilde doğranır.
Bir kap içinde ufalanmış beyaz peynir ile karıştırılır.
Üzerine zeytinyağı gezdirilip servis edilir.
Not: Bu tarifte salatalık ve limon kullanılmaz.
|
|