|
Cream Caramel |
 |
menter
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.07.2009
Mesajlar: 37
|
Kısa URL: https://ml.md/lc38082
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2009
2,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket vanilya
1/2 lt. süt
1 fiske tuz
4 yumurta
75 gr. şeker
Bir kase içinde yumurta ve şekeri iyice çarpınız.
Diğer tarafta vanilyalı sütü ateşte kaynatınız.
Bir önceki karışıma azar azar ilâve ediniz.
İnce süzgeçten geçiriniz.
Arzu ettiğiniz bir kalıbın dibine biraz toz şeker koyarak şekeri karamelize ediniz. (Yakınız) Kahve renginde.
Bu kalıbın içine yukarıda çalışılan karışımı boşaltınız.
Orta ısı derecesinde fırında ben mari suyu içinde pişiriniz.
Not: Derin ve geniş bir kalıba su konur kaynatılır pişirilecek krema kalıbı ile beraber bu suyun içine oturtulur.
|
KREM KARAMEL |
 |
bitmeyen şarkı
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61991
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2011
2,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
Karameli:
125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
1/4 su bardağı + 1 çorba kaşığı su
Kremi:
500 gr (2+1/2 su bardağı) süt
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
1/2 çubuk vanilya
2 yumurtanın sarısı
2 yumurta
Karameli yapmak için orta boy bir tencereye su ve şekeri koyunuz. Tencereyi ağır ateşe oturtup, şekeri karıştırarak eritiniz. Şeker eriyince, ateşi açıp şurubu kaynatınız. Karameli 3-4 dakika, rengi açık kahverengi olana kadar pişiriniz. (Karameli rengi koyulaşıp acılaşacağından, çok fazla pişirmemeye dikkat ediniz.) Karamel pişince tencereyi ateşten alıp, tek kişilik, ateşe dayanıklı cam kaseye yada ateşe dayanıklı büyük bir cam tabağa boşaltınız. (Karameli kaselere sıcak olarak boşaltmak gerekir.)
Orta boy bir tencereye süt ve şekeri koyup, orta ateşte arasıra karıştırarak, şeker eriyene kadar pişiriniz. Şeker eriyince çubuk vanilyayı katınız. Tencerenin kapağını kapatıp tencereyi ateşten indirerek, vanilya çubuğunu 20 dakika sütte bırakınız.
Orta boy bir kasede yumurta ve yumurta sarılarını yumurta teli ile koyu bir kıvama gelip rengi açık sarı olana kadar çırpınız.
Tenceredeki sütü süzgeçten süzüp (süzgeçte kalan vanilya çubuğunu atınız), sürekli karıştırarak, yavaş yavaş çırpılmış yumurtalara katınız. Karışımı iyice karıştırıp bir sürahiye boşaltınız.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170 C) getirip ısıtınız.
Sürahideki karışımı çok ince bir süzgeçten geçirip, ateşe dayanıklı kaselere boşaltınız. Üstünde oluşan kabarcıkları kaşıkla alınız.
Kaseleri derin bir tepsiye koyup, tepsiyi yarıya kadar kaynar suyla doldurunuz. (Su kaselerin yarısına kadar gelmelidir.)
Tepsiyi fırının alt katına sürüp 40 dakika, krem karamellerin ortası parmakla dokunulduğunda sıkı olana kadar pişiriniz. (Tatlının pürtüksüz olması için, tepsideki suyun kaynamamasına dikkat ediniz. Su kaynamağa başlarsa fırının sıcaklığını azaltınız.) Tepsiyi fırından alıp, kaseleri bir kenarda tamamen soğutunuz. Sonra buzdolabına koyup bir saat bekletiniz. Kaseleri buzdolabından alıp iç kenarlarınaa çepeçevre bıçak gezdiriniz. Herbirinin üstüne küçük bir servis tabağı kapatıp, ters çevirerek krem karamellerin tabaklara çıkmasını sağlayınız. Krem karamelleriniz servise hazırdır.
|
Krem Karamel |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97007
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2014
1,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 litre süt
7 adet yumurta
1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır)
1 paket vanilya
2-3 fiske limon kabuğu rendesi
1 fiske tuz
Fırını önceden 175 derece sıcaklığa ayarlayınız.
3 çorba kaşığı şekeri bir fincan su ile kaynatıp pekmez renginde karamel yaparak önceden ısıtılmış ısıya dayanıklı krem karamel kalıplarına paylaştırınız. Donmasını bekleyiniz.
Yumurtalara bir fiske tuz ilave ederek tel yardımı ile çırpınız.
Çırptığınız yumurtaları, şekerin kalan kısmını, vanilya ve limon kabuğunu derin bir kaba koyunuz. Ilık sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave ediniz.
Şeker eriyinceye kadar karıştırma işlemine devam ediniz.
İyice karıştırdığınız sütlü karışımı karamel kalıplarına paylaştırınız.
Derin bir fırın tepsisine 3-4 parmak kadar sıcak su koyduktan sonra kalıpları tepsiye diziniz.
Kalıpları dizdiğiniz tepsiyi fırının alttan ikinci rafına yerleştiriniz.
Ortalama 1 saat pişiriniz.Tepsideki su bitince su ekleyin.
Pişen krem karamelleri soğuduktan sora 7-8 saat buzdolabında bekletiniz.
Donduğundan emin olduğunuz krem karamelleri servis tabağına ters çevirerek servis yapınız.

|
Krem Karamel |
 |
mikro
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.05.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc150741
Gönderme Tarihi: 24.May.2020
597 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
7 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 litre süt
Karamel için:
10 yemek kaşığı toz şeker
Karameli hazırlamak için toz şekeri bir tavada şeker tamamen eriyip karamelize olana kadar kısık ateşte pişirin. Karamel sıcakken fırına dayanıklı kapların tabanlarına paylaştırın. Kreması için yumurta ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyene kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve hafif ısıttığınız sütü ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar mikserle çırpmaya devam edin. Karışımı karamel döktüğünüz kapların üzerine paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye kapların dibini iki parmak yüksekliğinde geçecek kadar sıcak su koyun. Krem karamelleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık bir saat pişirin ve fırından alın. Krem karamelleriniz oda sıcaklığında geldiğinde buzdolabına alın. En az 12 saat soğuttuktan sonra ters çevirerek servis yapın.

|
Crème Caramel |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc159392
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2021
527 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
Şeker (karamel için) ½ su bardağı
Yumurta 3 adet
Şeker ½ su bardağı
Yumurta sarısı 2 adet
Süt 1 su bardağı
Krema 1 su bardağı
Fırını 185 derecede ısıtın. Küçük bir sos tenceresinde şekeri karamelize edin. Karamelize şekeri 6 farklı karamel kabına eşit miktarda paylaştırın. Geniş bir kasede kullanılmayan şekeri, sütü, kremayı, yumurtayı, yumurta sarısını karıştırın. Hazırladığınız karışımı süzerek daha önceden karamelize şeker ilave ettiğiniz kaplara paylaştırın. Krem karamel kaplarını fırın tepsisine dizin ve tepsinin içerisine kapların yarısına kadar su ilave edin. 30-40 dakika fırında pişirin. Piştikten sonra tamamen soğuması için 1 saat bekletin. Servisi için krem karamel kaplarının kenarlarını krem karamelin rahat çıkması için ince uçlu bir bıçak yardımıyla açın. Tabağa kapları ters çevirip içerisindeki pişmiş ve katılaşmış krem karamelin dökülmesini sağlayın ve servis edin.

|
Creme Caramel |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc160901
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2021
354 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt (1 litre)
1 su bardağı toz şeker
6 adet yumurta
1 paket vanilya
½ adet limon kabuğu
Karameli için:
1 su bardağı toz şeker
6-7 yemek kaşığı su
Toz şekeri ve suyu küçük bir tavaya alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
5-10 dakika içinde şeker erimeye ve karamelize olmaya başlayacaktır. Açık kahve rengine dönmeye başladığında ocaktan alın.
Tatlı kaselerinizi bir fırın tepsisine dizin. Her birinin tabanına birer kaşık karamel dökerek paylaştırın. Karamelin donması için tepsiyi buzdolabına koyun.
Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar mikserle karıştırın.
Vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Köpüren yumurtalara yavaş yavaş 1 litre sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Karışımın üstündeki köpüklü tabakanın hepsini bir kepçe yardımıyla sıyırarak alın.
Fırın tepsisini buzdolabından çıkarın. Karışımı tatlı kaselerine eşit şekilde paylaştırın.
Kapların yarısına gelecek kadar kaynamış suyu fırın tepsisine ekleyin. Tatlıları, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika, üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardığınız krem karamelleri oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streçleyerek buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Dinlenmiş krem karamelin kenarlarını dikkatlice bir bıçak yardımıyla ayırdıktan sonra tabağa ters çevirerek servis edin.

|
Krem Karamel |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178494
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2024
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker (krema için)
1 su bardağı toz şeker (karamel için)
1 paket vanilin veya 1 çay kaşığı vanilya özü
Geniş bir tencere veya tavayı ocağa koyun.
1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve orta ateşte eriyene kadar karıştırmadan bekleyin.
Şeker eriyip altın rengi bir karamel haline geldiğinde, dikkatlice ısıya dayanıklı krem karamel kaplarının tabanına dökün. (Bu aşamada şekerin yanmamasına dikkat edin.)
Karamel sertleşene kadar bekleyin.
Bir tencerede sütü ısıtın ancak kaynatmayın. Sadece ılık hale gelmesi yeterli.
Ayrı bir kapta yumurtaları ve 1 su bardağı toz şekeri çırpın.
Karışıma vanilin veya vanilya özünü ekleyin.
Isıtılmış sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Sütün yavaşça eklenmesi, yumurtaların pişmemesi için önemlidir.
Homojen bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin.
Hazırladığınız karışımı karamelli kaplara eşit şekilde paylaştırın.
Kapları, yarısına kadar su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin (benmari usulü).
Önceden ısıtılmış 160°C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Üzeri hafif kızarana ve krem katılaşana kadar pişmeye devam edin.
Piştikten sonra kapları fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından buzdolabında en az 2 saat dinlendirin (tercihen bir gece).
Servis yapmadan önce, kapların kenarlarından bir bıçak yardımıyla geçerek krem karamelin kalıptan ayrılmasını sağlayın.
Kapları ters çevirerek servis tabaklarına alın. Üzerindeki karamel sosuyla birlikte servis yapın.

|
|