|
Crumpet |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184671
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2025
38 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı su
Biraz tereyağı (pişirme sırasında ve servis için)
Ilık süt, maya ve şekeri bir kapta karıştırın.
Üzerini örtüp 10 dakika bekletin.
Maya köpürmeye başlayınca işlem tamam.
Mayalı karışıma un ve tuzu ilave edin.
Mikser ya da çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
1 saat sonra karbonatı 2 yemek kaşığı su ile karıştırın ve hamura ekleyin.
Tekrar karıştırın ve 10 dakika dinlendirin.
Yapışmaz tavayı hafifçe yağlayın.
Crumpet halkalarını (veya yuvarlak kurabiye kalıplarını) tavaya yerleştirin.
Hamurdan kepçe ile dökün.
Kısık ateşte 7–8 dakika kadar pişirin.
Üzeri gözenekli hale geldiğinde ters çevirip 2–3 dakika daha pişirin.
Crumpet’leri sıcak sıcak servis edin.
Not: Üzerine tereyağı sürün, reçel, bal ya da krem peynirle lezzet katın.
İngiliz usulü bir kahvaltı için yanına siyah çay veya sütlü kahve çok yakışacaktır.

|
Crumpet |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182367
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2025
63 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 ml ılık süt
250 ml ılık su
2 çay kaşığı toz şeker
1 paket (7 gr) kuru maya
300 gr un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (pişirme için)
Bir kaba ılık sütü ve ılık suyu alın.
Şekeri ekleyip karıştırın, ardından mayayı ilave edin.
Mayanın aktive olması için yaklaşık 10 dakika bekleyin.
Geniş bir kaba unu ve tuzu alın.
Kabaran maya karışımını ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalandıktan sonra karbonatı ekleyip tekrar karıştırın.
Tavayı hafifçe yağlayın ve crumpet halkalarını (veya yuvarlak metal kalıpları) tavaya yerleştirin.
İçlerine hamurdan dökün ve orta ateşte, üzerlerinde gözenekler oluşana kadar pişirin.
Daha sonra çevirip diğer yüzünü de hafifçe pişirin.
Tereyağı, bal, reçel veya kaymak ile sıcak sıcak servis yapın.

|
Crumpet |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc169239
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2022
520 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
150 g un
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Pişirmek için:
tereyağı
Kalıp:
9 cm çapında çember kalıp
Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.
Un, ılık su, tuz ve toz şekeri bir kaba alın. El çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. Üzerine hazırladığınız mayayı ve hamur kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha karıştırın. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın ve 25-30 dakika mayalandırın.
Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ısıdaki ocak üzerine alın. Tavanın tabanını ve çember kalıbın iç kısmını tereyağı ile yağlayın. Isınınca çemberin içine yaklaşık 3 yemek kaşığı hamur koyun. Ocağı kısın. Pişen hamurun yüzeyi kabarcıklarla dolunca çemberi çıkarın, ters çevirerek diğer yüzünü pişirin ve tavadan alın. Tekrar yağlayın ve hamurun tamamını aynı şekilde pişirin. Arzuya göre tereyağı ve bal ile ılık servis yapın.

|
Crumpet |
 |
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153708
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2020
2,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
Crumpetet, İngilizlerin favorisi haline gelmiş, şekersiz su veya süt, un ve mayadan yapılan küçük bir tava ekmeği olarak biliniyor.
Süngerimsi bir kek kıvamındadır.
Halka şeklinde oluşan bu ekmekler iki kez pişirilerek sunulur.
Yani ön pişirme yapılır ve servis edilmeden önce bölünür ve kızartılır.
Genellikle reçel, tereyağı ve krema ile tüketilir.

|
|