Kısa URL: https://ml.md/lc182270
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2025
126 defa indirildi / yazdırıldı
Girit mutfağının vazgeçilmezlerinden olan Dakos, arpa peksimetinin üzerine rendelenmiş domates, myzithra peyniri, zeytin ve kapari eklenerek hazırlanır.
Üzerine zeytinyağı gezdirilerek servis edilen bu salata, hafif ve doyurucu bir lezzet sunar.
Kısa URL: https://ml.md/lc184525
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2025
60 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet arpa rusk ekmeği (veya kızarmış tam buğday ekmeği)
2 orta boy olgun domates
100 gram beyaz peynir (isteğe göre feta peyniri)
10 adet siyah zeytin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz (isteğe bağlı)
Taze fesleğen veya nane yaprakları (süsleme için)
Arpa rusklarını veya kızartılmış ekmek dilimlerini servis tabağına alın.
Dilerseniz biraz suyla hafif nemlendirebilirsiniz.
Olgun domatesleri rendeleyerek suyuyla birlikte ekmeklerin üzerine gezdirin.
Bu, ekmeklerin hafifçe yumuşamasını sağlayacaktır.
Üzerine zeytinleri ve ufalanmış beyaz peyniri serpiştirin.
Zeytinyağını bolca gezdirin.
Kekik, tuz ve isteğe göre taze çekilmiş karabiber ekleyin.
Üzerini taze fesleğen veya nane yapraklarıyla süsleyerek soğuk olarak servis edin.