Kısa URL: https://ml.md/lc143647
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2019
664 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet orta boy ayva
1 su bardağı toz şeker
3 adet orta boy tatlı elma
2 su bardağı su
3-4 adet karanfil
150 gram taze kaymak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Ayvaların kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesin. Çekirdek yuvalarını çıkarın, çekirdeklerini ayırın. Elmaları soyup, rendeleyin ve beklerken kararmamaları için üzerine bir limon suyu sıkın.
Ayvaları geniş bir tencereye oyuk kısımları üste gelecek biçimde yerleştirin. Bu oyuklara elma rendesini paylaştırın. Aynı biçimde toz şekeri de her ayvanın üzerine serperek paylaştırın. Tencereyi kısık ateşe oturtup, içine ayva çekirdeklerini ve karanfillerini serpin. 2 su bardağı suyu da kenarından yavaşça ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan kısık ateşte pişmeye bırakın.
Ayvaların rengi pembeleşince ateşten alın. Servis tabaklarına yerleştirin. Taze kaymak veya krem şantiyle süsleyip, ceviz içi serpin. Soğuk olarak ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc184540
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2025
45 defa indirildi / yazdırıldı
Muharrem Özkan
2 adet ayva
1 adet elma
1,5 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
1 adet karanfil
2 su bardağı su
1 çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası
100 gram kaymak
Ayvaları soyup ikiye bölün ve bir fırın tepsisine dizin.
Elmayı soyup rendeledikten sonra tarçın ve 2 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın.
Hazırladığınız karışımı ayvaların içlerine doldurun.
Tozşekeri ve gıda boyasını su ile karıştırıp.
Karanfili de içine atıp tepsiye dökün.
Tepsinizin üstünü kaplayacak ebattaki yağlı kağıdı su dolu bir kaba koyup ıslattıktan sonra tepsinin üzerini kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ayvalar yumuşayana kadar pişirin.
Kaymakla birlikte servis yapın.
Not: Tepsinin üzerine koyduğumuz yağlı kağıdı ıslatmamızın sebebi; yağlı kağıdın malzemeye yapışarak kaymadan sabit kalması amaçlıdır.