|
Alfredo Soslu Fettucini |
 |
hünerli kız
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.11.2012
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc103412
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2014
3,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fettucini
2 litre su (8 bardak)
Tuz
ALFREDO SOS İÇİN:
4 çorba kaşığı tereyağı
100 gram kıyma
200 gram eski kaşar
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
Makarnayı 2 litre kaynatılmış suda 8 dakika kaynatıp süzün. (Kaynama suyuna yağ ve tuz ilave edin).Sosu için; bir kapta tereyağını eriterek su, krema, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş eski kaşar, karabiber ve tuzu ilave ederek 2 dakika kaynatın. Haşlanmış makarnayı hazırladığımız sosa ilave ederek makarna ve sosun karışması için 1 dakika çevirin. Alfredo soslu fettucini'niz servise hazırdır.
Not: Fetuccini; İtalyan mutfağına özgü yumurtalı erişteden hazırlanan yassı ve uzun makarnadır.
Fotoğraf "tren" tarafından gönderildi. 09.06.2020
|
Alfredo Soslu Fettuccine |
 |
seçen
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2019
Mesajlar: 27 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc142473
Gönderme Tarihi: 04.May.2019
764 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gram kültür mantarı
1 diş sarımsak
500 gram fettuccine makarna
2 kutu krema
Tercihen parmesan veya rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Zeytinyağında ufak doğranmış mantarları, el presinden geçirilmiş sarımsaklarla birlikte soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
Büyük bir tencerede bolca su kaynatın. Kaynayınca içine iki çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Makarnaları kaynamakta olan suya dökün ve arada bir karıştırın. 10-12 dakika kadar haşlayın. Pişen makarnaları biraz sulu bırakarak süzün ve bir bardak soğuk su ilave ederek kapalı bir tencerede makarnaları 3-5 dakika demlendirin. Arada bir yapışmaması için karıştırın. Asla soğuk sudan geçirmeyin.
Bu haldeki makarnaya hazırlanmış sarımsaklı mantarları ekleyip iyice karıştırın. İki kutu kremayı yenecek sıcaklığa gelmiş makarnanın üzerine dökün ve tekrar karıştırın. Karışımı servis tabağına alın ve üzerine rende peynir dökün.

|
Fettucini Alfredo |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152920
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2020
725 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
Beurre Blanc sos için:
100 gram krema
100 gram tereyağı
1 yemek kaşığı taze kıyılmış baharatlar
Fettucini için:
200 gram un
2 adet yumurta
10 gram tuz
Un, yumurta, tuz ve suyu karıştırarak makarna hamurunu yapıyoruz.
Hamurumuzu dolapta 30 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenmiş hamuru makina yardımıyla orta kalınlığa kadar açıyoruz ve şerit şeklinde kesiyoruz.
Ayrı bir sos tenceresinde kremayı ve tereyağını yavaşça karıştırarak birleştiriyoruz.
Sos katılaşmaya başladığında ocaktan çekiyoruz ve kaynayan suya fettucinilerimizi bırakıyoruz.
Bıraktıktan 3 dakika sonra suyunu süzüp hazırlamış olduğumuz sosun içine aktarıyoruz.
Son olarak tabağa alıp taze baharatları üzerine serpiyoruz.

|
Fettucini Alfredo |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171027
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023
323 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
Kültür Mantarı 400 Gram
Sarımsak 1 Diş
Erişte Makarna 500 Gram
Krema 2 Paket
Parmesan Peyniri 1 Çay Bardağı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Zeytinyağında ufak doğranmış mantarları, el presinden geçirilmiş sarımsakları beraberce sote ediniz.
Tuz ve karabiberi ekleyin. Büyük bir tencerede bolca su kaynatın.
Kaynayınca içine iki çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyun.
Makarnaları kaynamakta olan suya dökün ve arada bir karıştırın. Pişirme süresi azami 12 dakikadır.
Pişen makarnaların yarı suyunu süzün ve bir bardak soğuk su ilave ederek kapalı bir tencerede makarnaları 3-5 dakika demlendirin.
Arada bir yapışmaması için karıştırın. Asla soğuk sudan geçirmeyin. Hatta makarnaları içinde ½ bardak su kalacak şekilde süzün.
Bu haldeki makarnaya hazırlanmış sarımsaklı mantarları ekleyip iyice karıştırın.
İki kutu kremayı yenecek sıcaklığa gelmiş makarnanın üzerine dökün ve tekrar karıştırın.
Karışımı servis tabağına alın ve üzerine rende peynir dökün.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 22.11.2024
|
Fettuccine Alfredo |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180766
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2024
180 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr fettuccine makarna
2 su bardağı krema
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz ve karabiber
Büyük bir tencereyi su ile doldurun, içine biraz tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra fettuccine makarnayı ekleyin. Paketin üzerinde belirtilen süre boyunca pişirin ve al dente kıvamına gelmesini sağlayın. Makarnayı süzgeçle süzün, ancak makarna suyundan bir bardak kadar ayırın. Bu suyu sos kıvamını ayarlamak için sonradan kullanabilirsiniz.
Geniş bir tavada orta ateşte tereyağını eritin. Eğer sarımsak eklemek istiyorsanız, doğranmış sarımsakları bu aşamada tereyağı ile birkaç dakika kavurarak aromalarını ortaya çıkarabilirsiniz.
Eriyen tereyağının üzerine kremayı dökün ve iyice karıştırarak ısıtın. Karışımın kaynamamasına dikkat edin. Kısık ateşte kremayı sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin.
Kremalı sosun içine rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin ve sosun koyulaşmasını sağlayın. Parmesan peyniri eriyip sosla tamamen karışana kadar karıştırmaya devam edin. Sosun kıvamı çok yoğun olduysa, makarna suyundan azar azar ekleyerek inceltebilirsiniz.
Süzülmüş fettuccine makarnayı hazırladığınız sosa ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla makarnaları sosa iyice bulayın. Tuz ve karabiber ekleyerek son dokunuşları yapın. Sos ve makarna iyice karıştığında ocaktan alın.
Sıcak olarak servis tabağına alın. Üzerine ekstra parmesan rendesi ve isteğe göre karabiber ekleyebilirsiniz. Dilerseniz ince doğranmış maydanoz veya fesleğen ile de süsleyebilirsiniz.

|
Fettucini Alfredo |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180952
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2024
105 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
400 gram Fettucini makarna
3 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak (isteğe bağlı, rendelenmiş)
1 su bardağı krema
1,5 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi (isteğe bağlı)
Taze maydanoz (süsleme için)
Geniş bir tencereye su doldurun, bolca tuz ekleyerek kaynamaya bırakın.
Fettucini makarnayı kaynar suya atarak paketin üzerindeki süreye uygun şekilde al dente kıvamında haşlayın.
Haşlanan makarnayı süzün, ancak yaklaşık 1 su bardağı kadar makarna suyunu ayırmayı unutmayın.
Geniş bir tavada tereyağını eritin. İsteğe bağlı olarak ince rendelenmiş sarımsağı ekleyerek hafifçe kavurun.
Üzerine kremayı ilave ederek kısık ateşte ısıtın ve sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin ve karıştırarak sosun kıvam almasını sağlayın.
Peynir tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve muskat cevizi ile sosu tatlandırın.
Haşlanmış Fettucini makarnayı hazırladığınız sosa ekleyin.
Makarna suyundan bir miktar ekleyerek sosun kıvamını ayarlayın.
Fettucini Alfredo’yu sıcak bir şekilde servis tabaklarına alın.
Üzerine taze kıyılmış maydanoz serpiştirin ve dilerseniz ekstra parmesan peyniri rendesi ekleyin.

|
|