Kısa URL: https://ml.md/lc78373
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2012
1,972 defa indirildi / yazdırıldı
4 Dal defne yaprağı
3 Dal yeşil soğan
1 Tutam tuz
0,5 Demet maydanoz
3 Adet orta boy patates
2 Yemek Kaşığı margarin
500 gr hamsi
1 Tutam karabiber
Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alıp yarım saat suyunun süzülmesi için bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın kabını iyice yağlayın. Patatesleri minik küp şeklinde doğrayın. Yeşil soğanları ve maydanozları ince kıyın. Bir kapta eğritilmiş sana margarin, tuz maydanoz ve soğanları harmanlayın. Fırın kabına harçtan biraz serpin. Üstüne hamsileri dizin. Tekrar harçtan yerleştirip hamsileri dizin. Malzeme bitinceye kadar tekrarlayıp defne yapraklarını en üste yerleştirin. Yaklaşık 30-35 dakika pişirin ve servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc184724
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2025
2 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg hamsi
5 adet orta boy patates
5 adet orta boy soğan
2-3 dal kereviz sapı (yapraklı)
5-6 dal maydanoz
1 adet kırmızı biber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Hamsileri temizleyip tuzladıktan sonra kenara alın.
Patates ve soğanları temizledikten sonra yarım santimlik halkalar şeklinde doğrayın.
Kırmızı biber, kereviz ve maydanozu ince kıyıp bir kapta karıştırdıktan sonra kenara alın.
Fırın kabını hafifçe yağlayın.
Doğradığınız soğanları kabın dibine dizip üzerine bir sıra balık yerleştirin.
Kırmızı biberli karışımdan üzerine serpin.
Patatesleri balıkların üzerine dizin.
Bir sıra daha balık dizin.
Yeniden kırmızı biberli maydanozlu karışımdan serpin.
Sıvıyağı yemeğin üzerinde gezdirin.
Tuzunu ayarlayın.
Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Folyoyu alıp yeniden fırına verin.
Balıkların üstleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.