Yemeğinizi fırına koymadan önce fırınınızı belirtilen sıcaklıkta ısıtın.
Pişirme sırasında fırın kapağının tam olarak kapalı olmasına dikkat edin.
Fırında yemek pişirirken, yemeğin suyunun kaybolmaması, renginin koyulaşmaması ve üzerinin yanmaması için kabın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Pişirme için yüksek sıcaklıklar yerine orta ve düşük sıcaklıkları tercih edin.
Pişireceğiniz yemeğin tarifinde fırın ısısı belirtilmemiş düşük, orta ya da yüksek ısı denmişse; 180 dereceye kadar düşük ısı, 180-220 derece arası orta ısı, 220 dereceden yukarısı ise yüksek ısı olarak kullanılabilir.
Pişmeden önce bir süre bekleyebilecek yemekleri, önceden fırın kabına hazırlayıp dolapta sakladıktan sonra pişirebilirsiniz.
Fırında birden fazla yemeği aynı anda pişiriyorsanız kokularının karışmaması için mutlaka üstleri kapalı olarak pişirin.
Kendinden kapaklı bir kapta yemek pişiriyorsanız, yemek malzemesi ile kapak arasında biraz boşluk kalmasına dikkat edin.
Büyük fırında yemek pişirirken, hava dolaşımını sağlamak ve kokuyu önlemek için raflara koyduğunuz kapları üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin.
Fırınınızın içinde yağlı bir yemek taşarsa, üzerine bol tuz serpin.
Tuz kokuyu ve dumanı azaltırken yağı emerek fırın soğuduğunda temizlenmesini kolaylaştıracaktır.

|