Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fırında Pişirirken

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Pişirirken

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2588
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184722
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2025
36 defa indirildi / yazdırıldı




Yemeğinizi fırına koymadan önce fırınınızı belirtilen sıcaklıkta ısıtın.
Pişirme sırasında fırın kapağının tam olarak kapalı olmasına dikkat edin.
Fırında yemek pişirirken, yemeğin suyunun kaybolmaması, renginin koyulaşmaması ve üzerinin yanmaması için kabın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Pişirme için yüksek sıcaklıklar yerine orta ve düşük sıcaklıkları tercih edin.
Pişireceğiniz yemeğin tarifinde fırın ısısı belirtilmemiş düşük, orta ya da yüksek ısı denmişse; 180 dereceye kadar düşük ısı, 180-220 derece arası orta ısı, 220 dereceden yukarısı ise yüksek ısı olarak kullanılabilir.
Pişmeden önce bir süre bekleyebilecek yemekleri, önceden fırın kabına hazırlayıp dolapta sakladıktan sonra pişirebilirsiniz.
Fırında birden fazla yemeği aynı anda pişiriyorsanız kokularının karışmaması için mutlaka üstleri kapalı olarak pişirin.
Kendinden kapaklı bir kapta yemek pişiriyorsanız, yemek malzemesi ile kapak arasında biraz boşluk kalmasına dikkat edin.
Büyük fırında yemek pişirirken, hava dolaşımını sağlamak ve kokuyu önlemek için raflara koyduğunuz kapları üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin.
Fırınınızın içinde yağlı bir yemek taşarsa, üzerine bol tuz serpin.
Tuz kokuyu ve dumanı azaltırken yağı emerek fırın soğuduğunda temizlenmesini kolaylaştıracaktır.







Fırında Pişirirken Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Fırında Pişirirken 60 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası