Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Poğaçalara Hangi Peynir Türleri Yakışır?

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Poğaçalara Hangi Peynir Türleri Yakışır?

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2588
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184761
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2025
30 defa indirildi / yazdırıldı




1. Beyaz Peynir (Feta tipi veya Ezine)
Poğaçaya hafif tuzlu ve aromalı bir tat verir.
Püf noktası: Çok tuzluysa önceden biraz suda bekletip tuzunu azaltmak iyi olur.

2. Lor Peyniri
Hafif ve nötr tadıyla poğaçanın yumuşak yapısına uyum sağlar.
Püf noktası: Tek başına hafif gelebilir, dereotu veya maydanozla karıştırmak güzel olur.

3. Kaşar Peyniri
Sıcakken eriyip uzayan kıvam verir, çocukların favorisi olur.
Püf noktası: Soğuyunca sertleşir, o yüzden taze tüketmeye uygun.

4. Tulum Peyniri
Keskin ve aromatik tat sevenler için ideal.
Püf noktası: Az miktarda başka peynirlerle karıştırmak lezzeti dengeler.

5. Labne veya Krem Peynir
İç harca kremsi yumuşaklık katar.
Püf noktası: Hamurun içine değil, piştikten sonra doldurmak daha iyi sonuç verir.

6. Mozzarella
Hafif aromalı ve uzayan yapısıyla sıcak poğaçada lezzetli olur.
Püf noktası: Diğer peynirlerle harmanlanabilir.

En iyi karışım: Beyaz peynir + lor + ince kıyılmış maydanoz karışımı hemen hemen tüm poğaça tariflerine uyar. Hem tuz dengesi hem de aroması tam olur, piştikten sonra kurumaz.







Poğaçalara Hangi Peynir Türleri Yakışır? Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Poğaçalara Hangi Peynir Türleri Yakışır? 23 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası