Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

İtalyanlar Makarnaya Neden Kaşar Peyniri Koymaz?

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İtalyanlar Makarnaya Neden Kaşar Peyniri Koymaz?

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2588
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184762
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2025
28 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

Türkiye'de makarnanın üstüne bolca kaşar peyniri rendesi eklemek adettendir… Ama İtalya'da bunu yaparsanız, garsondan şaşkın bakışlar alabilirsiniz. Peki neden? İşte İtalyanların makarna sırları…
İtalya'da kaşar peyniri bulamazsınız diye üzülmeyin... Çünkü orada, makarnanın hakkını veren yüzlerce farklı peynir çeşidi var. Bu yüzden İtalyanlar makarnaya kaşar peyniri eklemez.
İtalyan mutfağı "az ama kaliteli malzeme" anlayışına dayanır. Makarna sosu hazırlanırken kullanılan domates, zeytinyağı, fesleğen veya deniz ürünlerinin tadı ön planda tutulur.
İtalyan mutfağında makarnaya en çok Parmesan (Parmigiano Reggiano), Pecorino Romano veya Grana Padano eklenir.
Bu peynirler daha sert, tuzlu ve aromatik olduğu için sosla bütünleşir, yemeğin tadını dengeler.
Kaşarın Aroması ve Yapısı
Kaşar peyniri eriyip uzayan, hafif tatlımsı bir peynir.
İtalyan soslarının yoğun aromalarını bastırabilir, bu yüzden tercih edilmez.
Bölgesel Tarifler ve Kurallar
İtalya'da makarnaya peynir koyup koymamak, hatta hangi peyniri kullanmak tamamen tarifin türüne bağlıdır.
Örneğin deniz ürünlü makarnaya peynir eklemek neredeyse tabu sayılır.







İtalyanlar Makarnaya Neden Kaşar Peyniri Koymaz? Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet İtalyanlar Makarnaya Neden Kaşar Peyniri Koymaz? 33 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası