|
Ispanaklı Poğaça |
 |
bcigerli
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc4299
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
3,480 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2.5 su bardagi un
1 Adet yumurta
1 Çay bardagi su
1 Çay bardagi zeytinyağı
1 Çay kasigi kabartma tozu
Tuz
Içine :
Yarim kg ispanak
250 gr beyaz peynir
Üzerine :
2 Adet yumurta aki
Siviyag
Çörekotu
YAPILIŞI
Öncelikle hamuru hazirlayin.
Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karistirip, yogurarak yumusak bir hamur hazirlayin.
Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin.
Bu arada içini hazirlayin.
Ispanaklari ayiklayip, yikayin.
Suyunu iyice süzün.
Ispanak yapraklarini ince ince dograyin.
Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyağı ve ispanaklari karistirin.
Dolaptan çikardiginiz hamuru mardane ile 3-4 milim kalinliginda açin.
Açtiginiz hamurdan kahve fincani yardimiyla yuvarlaklar kesin.
Artan hamurlari yeniden yogurup, açin.
Hamur bitene kadar kesme islemine devam edin.
Yuvarlak yufkalarin üzerine yumurta akini sürün.
Yuvarlak hamurun bir yarisina hazirladiginiz içten bir miktar yerlestirin ve diger yarisini üzerine kapatin.(yarim ay sekli gibi)
Pogaçalarin üzerine siviyag sürüp, çörekotu serpin.
Önceden isitilmis 230 dereceli firinda 35 dakika kadar pişirin.
ML® Ispanaklı Poğaça için tıklayın
Fotoğraf "zeyrek" tarafından gönderildi. 23.03.2015
|
ISPANAKLI POĞAÇA |
 |
Şira
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17082
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2007
2,861 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 g margarin, 1 subardağı yoğurt, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Ertesi günü yarım kilo ıspanağı doğrayın 1 kuru soğan rendelenir 4 yemek kaşığı ayçiçek yağında kavrulur. Bir çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber eklenir. Arzuya göre peynir katılır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, parmak uçlarıyla açılır, yarısına iç konur kapatılır, üzerine yumurta sarısı sürülür. Orta dereceli fırında pembe renkte pişirilir.
ML® Çeşnili Poğaça için tıklayın
|
Ispanaklı Poğaça |
 |
bıçak sırtı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2007
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20199
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007
4,489 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
İçi için:
1 demet ıspanak
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta
Hamur malzemesi yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Ispanak yıkanır, ince doğranır. Tencereye aktarılır. Üzerine ince kıyılmış soğan, zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenir. Hızlı ateşte solana kadar pişirilir. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. Çay tabağı kadar açılır. Yarısına yeteri kadar ıspanaklı iç konur, kapatılır. Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Ayvalı Poğaça için tıklayın
|
Ispanaklı Poğaça |
 |
cemre02
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Adıyaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc22228
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2008
2,827 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
2 adet yumurta (1 sarısı ayrılacak)
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 demet ıspanak
1 baş soğan
1 avuç ezilmiş beyaz peynir
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Evvela iç hazırlanır. Ispanak yıkanır, ince kıyılır, soğan da ince kıyılır. Bir tencereye aktarılır. Üzerine yağ gezdirilir, tuz serpilir. Kapağı kapatılır, kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Bu arada yumuşak margarin ve diğer hamur malzemesiyle hamur yoğrulur, 20 dakika dinlendirilir. Ispanak süzgece çıkarılır, soğuyunca peynir eklenir. Dinlenen hamurdan yarım limon kadar parçalar alınır. Merdaneyle çay tabağı kadar açılır. Yarısına iç konur hamurun diğer yarısı üzerine kapatılır. Yağalanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Sıcak 185 derece fırında pişirilir.
ML® Mısır Unlu Poğaça için tıklayın
|
Ispanaklı Poğaça |
 |
seçmen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64084
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
2,902 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
400 gram ıspanak
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Yarım limon suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
100 gram beyaz peynir
Yumurta ve yoğurt bir kapta iyice karıştırın. Ispanaklar sıcak suda 2 dakika haşlayıp, süzün ve robottan geçirin. Bu püreyi, yoğurt ve yumurta karışımına ekleyin. İçine tereyağı, bir miktar un, kabartma tozu, karbonat ve limon suyu ile unu ilave ederek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgâhta açın ve bardak ağzı ile yuvarlak kesip, ortasına ezilmiş beyaz peyniri koyun. Yarım ay şeklinde kapatıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
ML® Ekmek Poğaçası için tıklayın
Fotoğraf "filo" tarafından gönderildi. 03.12.2014
|
Ispanaklı Poğaça |
 |
bol kepçe
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2011
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc70164
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2011
2,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 çay barağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1çay kaşığı tuz
10 adet ıspanak yaprağı
Çeyrek demet maydanoz
2,5 su bardağı un
İçi için:
50 gram tuzsuz köy peyniri
Derin bir kabın içine yumurta, yoğurt, sıvıyağı koyup iyice karıştırın. Ispanağı da kaynar suya koyun, 3 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu iyice sıkın. İçine maydanozu ekleyip robotta kıyın. Bu yeşil karışımı yumurtalı karışıma koyup karıştırın ve üzerine un, kabartma tozu, karbonat ekleyin. Gerekirse biraz daha un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle açın ve içine iri kesilmiş köy peynirinden koyun, kapatın. Hepsini tepsiye dizin ve 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Çayın yanında muhteşem lezzetli pir poğaça olduğunu söyleyebilirim.
|
Ispanaklı Poğaça |
 |
Ankara Rüzgarı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76316
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2012
1,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr Yumuşak margarin
1 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Demet ıspanak
4 Su Bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı Kaşığı mayonez
1 Çay Bardağı sıvı yağ
100 Gr Sana Hamurişi
Sıvı yağ yumuşak margarin ve yoğurt yoğrulur. İçine incecik doğranmış ıspanak kabartma tozu mayonez ve un ilave edilir. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Hazırlanan poğaçaları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derecede 30-35 dakika pişirin.
|
Ispanaklı Poğaça |
 |
meftune
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc77715
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2012
1,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr margarin
4 Su Bardağı un
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Tatlı Kaşığı mayonez
1 Demet ıspanak
1 Paket kabartma tozu
Hamuru hazırlamak için sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin. Yıkayıp süzdükten sonra yanlızca yapraklarını incecik doğradığınız ıspanağı, kabartma tozu ve mayonezi katıp unu da ilave ettikten sonra kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın. Yuvarlak hamur parçalarını çay tabağı büyüklüğünde açıp D şeklinde kapatalım. Hazırladığınız poğaçaları sıvı yağla yağladığınız tepsiye aralıklı yerleştiriniz. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürünüz. poğaçaları önceden 5 dak ısıtttığımız 175 derecelik fırında 30-35 dk pişirin.
|
Ispanaklı Poğaça |
 |
susam sokağı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc78047
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2012
1,691 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
1 Çay Bardağı sıvıyağ
250 gr Lor Peyniri
1 Su Bardağı yoğurt
1 Tatlı Kaşığı karbonat
Biraz Çörekotu
2 Adet yumurta
1 Biraz tuz
4,5 Su Bardağı un
500 gr ıspanak
0,5 Çay Bardağı ıspanak suyu
2 Çorba Kaşığı İç malzeme sıvıyağ
Biraz Susam
Margarini eritip ılıtın. 1 yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 1 yumurta, 1 yumurta akı, eritilmiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, ıspanak suyu ve karbonatı ilave edip karıştırın. 1 tutam tuz ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Ispanakları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Suyu süzülünce iri doğrayın. Sıvıyağı tencereye ilave edip ıspanakları ekleyin ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Ilınınca suyunu süzüp ıspanakları bir kaba alın. Lor peyniri ve tuz ekleyip karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Ortasına bir miktar ıspanaklı malzemeden yerleştirip oval şeklinde kapatın. Kenarlarına çatalın ucuyla bastırarak yapışmasını sağlayın. Hazırladığınız poğaça hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan yumurta sarısını sürün, susam ve çörekotu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

|
Ispanaklı Poğaça |
 |
cızbız
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.09.2013
Mesajlar: 70 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc92476
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2013
2,076 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet ıspanak yaprağı
5 dal maydanoz yaprağı
2 adet yumurta
120 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
İçi için:
2 adet haşlanmış patates
100 gram kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgâhta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş peynir ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de içine ekleyip karıştırın. Bu iç harcı ortalarına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye sizin. Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip tepsiye dizin. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Çıkınca çayın yanında sıcak olarak ikram edin.
|
Ispanaklı Poğaça |
 |
murat...murat...murat...
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2013
Mesajlar: 53 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102871
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2014
1,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram ıspanak yaprağı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
İçi için:
100 gram peynir
2 çorba kaşığı erimiş tereyağı
Öncelikle ıspanakları mutfak robotundan geçirip püre yapın. Derin bir kabın içine alıp üzerine, unu ve mayayı karıştırıp ortasını açın. İçine ılık süt, tereyağı, yumurta akı, mahlep ve şekeri koyup elinizle iyice yoğurun. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olmalı. Bu hamuru 25 dakika dinlendirdikten sonra parçalara kopartıp top top yapın ve elinizle açıp içine erimiş tereyağı sürüp peynir koyun. Katlayıp tepsiye dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp190 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

|
Ispanaklı Poğaça |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc159711
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2021
302 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yumurta akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Harç için:
12-15 adet ıspanak yaprağı
1,5 su bardağı beyaz peynir
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu iyice yoğurun. Ayrı bir yerde kıyılmış ıspanak ve peyniri harmanlayın. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarını açıp ıspanaklı harçtan pay edin. Yeniden elinizde yuvarlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, galeta unu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

|
|