Göğüs Kıyması 1 kg
Sarımsak 2 Diş
Yumurta 2 Adet
Maydanoz Yarım Bağ (İnce Kıyılacak)
Dereotu Yarım Bağ (İnce Kıyılacak)
Kimyon 100 gr
Yenibahar 100 gr
Yarım Ekmek İçi veya Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Soğan 1 Adet İri (Rendelenecek)
Margarin 250 gr
Servis İçin:
Patates 2 Adet
Yeşil Biber 6 Adet
Göğüs kıymamızı diğer köftelik malzemelerle karıştırdıktan sonra 10 dakika karışımınızı dinlendiririz. Köftemize şeklini verdikten sonra ızgara veya tavada pişirilip patates kızartmasıyla beraber servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc184532
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2025
19 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr tavuk kıyması (tercihen göğüs veya but kıyması)
1 adet küçük boy soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1/2 su bardağı galeta unu veya bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
Derin bir kaba tavuk kıymasını alın.
Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, yumurta, baharatlar, maydanoz ve yağı ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurmak köftenin daha iyi tutmasını sağlar.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde yassı şekil verin.
Izgara tavanızı veya mangalınızı önceden ısıtın.
Köfteleri her iki tarafı altın rengini alana kadar, yaklaşık 4-5 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.