|
|
Kabaklı Lazanya |
 |
kahve
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2332
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
2,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket lazanya (500 gr.)
4 adet kabak
2 dal taze soğan
2 çay kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı rende kasar
Tuz
Karabiber
Yeşil sos için:
1 demet maydonoz
2 diş sarımsak
3 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çay kaşığı rende kaşar
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için :
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Lazanyaları tuz ve sıvıyağ ilave edilmiş bol suda haşlayın. Kabakları küçük küpler halinde, taze soğanları ince ince doğrayın. Kızgın yağda kabak ve soğanları kavurun, tuz karabiber ekleyip ateşten alin.
Yeşil sosu hazırlamak için :
Maydanoz, sarımsak ve dolmalık fıstığı rondoda çekin, zeytinyağı, kaşar peyniri, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Krema kıvamını alıncaya dek karıştırmaya devam edin.
Beşamel sosu hazırlamak için :
Margarini tavada eritin, unu ekleyip pembeleştirin. Sütü azar azar ilave edin sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ateşten alın.
Lazanyaları süzün, yağlanmış kalıba bir sıra lazanya dizip üzerine sırasıyla yeşil sos, kabaklı karışım, beşamel sos ve kaşar peynirini yayın. Malzeme bitinceye dek bu işlemi sürdürün. 180 derecelik fırında pişirin.
ML® Kabaklı Makarna için tıklayın

|
Kabaklı Lazanya |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2398 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184591
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2025
15 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet büyük boy kabak
1 paket lazanya yaprağı (isteğe göre glutensiz)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kekik, fesleğen
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Bir tutam muskat rendesi
Tuz
Kabakları uzunlamasına ince şeritler halinde doğrayın.
Izgara ya da tavada az yağla hafifçe pişirerek kenara alın.
Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Üzerine ezilmiş sarımsakları ekleyin.
Ardından rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin.
Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın.
Sos koyulaşana kadar pişirin.
Tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun.
Sütü yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
Tuz ve muskat ile lezzetlendirin.
Fırın kabınızı yağlayın.
Sırasıyla beşamel sos, lazanya yaprağı, kabak dilimleri, domates sosu ve rendelenmiş peynir dizin.
Bu işlemi malzeme bitene kadar tekrar edin.
En üste beşamel sos ve kaşar peyniri ekleyin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Üzeri altın sarısı olana kadar fırında tutun.
Kabaklı lazanyanızı dilimleyerek sıcak servis edin.

|
|
Kabaklı Lazanya Tarifleri Balıklı Makarna Tarifleri
|
|