|
|
Kandil Helvası |
 |
damak çatlatan
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2012
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc78505
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2012
2,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı margarin
2 Su Bardağı süt
100 gr dövülmüş fındık
Yeterince Tarçın
1 Su Bardağı irmik
1 Su Bardağı tozşeker
Margarini tencereye koyun, eridikten sonra dövülmüş fındığı ve irmiği ekleyin. Tahta bir kaşıkla, irmik altın sarısı oluncaya kadar kavurun. Şekeri ilave edip bir-iki kez daha karıştırın. Ardından yine tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edip sütü ekleyin. Kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Üzerine tarçın serpin ve ılık servis yapın.
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 04.09.2025
|
Kandil Helvası |
 |
kutlu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79266
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2012
1,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Margarin
2 Su Bardağı irmik
4 Su Bardağı su
4 Su Bardağı toz şeker
1 Paket dolmalık fıstık
Önce su ve toz şeker ve birkaç damla limon ile bir şerbet kaynatıp kenara alıp soğutuyoruz, margarini derin bir tencerede eritip, fıstıkları kavuruyoruz, üzerine irmikleri de ekleyip sürekli karıştırarak, hafif esmer olana kadar kavuruyoruz, ocağın altını kısıp, şerbeti yavaş yavaş ekleyip iyice yediriyoruz, şerbet bitince ocağı kapatıp tarçın ile servis ediyoruz.
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 04.09.2025
|
Kandil Helvası |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc162450
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2022
442 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.)
1 su bardağı sıvı yağ.
Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
İlk olarak, şerbetini hazırlamak için, toz şeker ve su tencereye koyulup kısık ateşte erimeye bırakılır.
Çelik, geniş ve derin bir tencereye, sıvı yağ ile un koyulur.
Unun kokusu çıkana kadar, orta ateşte sürekli karıştırarak kavrulur.
Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştırarak kavrulur.
Arzu edilen renge ulaşınca 1 taşım kaynatılıp, ocaktan alınan şerbet kavrulan unun üzerine dökülür.
Dökme işlemi esnasında, sıçramalara karşı dikkatli olunmalıdır.
Şerbet döküldükten sonra, unun topaklanmadan şerbeti çekmesi için hızlı hızlı karıştırılır ve ocaktan alınır.
Kaşığın arka tarafı ile iyice bastırarak karıştırılıp, un helvası hazır edilir.
Ilınan helvadan biraz alınıp kaşığın içerisine bastırılır ve ters çevrilerek kaşıktan çıkartılıp servis tabağına dizilir.
Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre, tarçın, hindistan cevizi veya ceviz içi serpiştirilip servise sunulur.

|
|
Kandil Helvası Tarifleri Helvalar
|
|