|
Karpuz ve Peynirli Salata |
 |
talimat
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc129408
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2017
859 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 ml. zeytinyağı
10 ml. sirke
20 ml. limon suyu
2 dilim karpuz
1 küçük yeşil salata
100 gr. beyaz peynir
10 adet siyah zeytin
Ay çekirdek ve kabak çekirdeği (ayıklanmış)
Maydanoz
Kimyon
Salatayı yıkayın. Karpuzdan kaşıkla toplar çıkartın, peyniri küp kesin. Zeytinyağı, sirke, kimyon ve limon suyunu karıştırıp sos elde edin.
Servis tabağına, önce salata yapraklarının üstüne, karpuz, maydanoz, beyaz peynir, çekirdekler ve zeytinleri serpiştirin. Sosu gezdirip servis yapın.
Salatayı hazırlarken karpuz, salata ve peynirin soğuk olması gerekir.

|
Karpuzlu Peynirli Salata |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173238
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2023
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
6 Üçgen dilim karpuz
120 gram lor peyniri
20 dal roka
20 dal maydanoz
5-6 dal kuzu kulağı
2 yemek kaşığı taze limon suyu
10-15 yaprak nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 ceviz
Çekirdeklerini ayıkladığınız karpuz dilimlerini küçük küpler halinde doğrayın.
Suyunu süzdürdüğünüz beyaz peynirini küçük küpler halinde doğrayın ya da bir kalıp yardımıyla şekil verin. Yeşillikleri ayıklayın.
Salatanın sosu için; zeytinyağı ve limon suyunu küçük bir kapta karıştırın.
Doğramış olduğunuz tüm salata malzemelerini harmanladıktan sonra üzerine hazırladığınız salata sosunu gezdirin. Dövülmüş cevizleri ekleyin.

|
Peynirli Karpuz Salatası |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178683
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2024
163 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-10 dilim karpuz
12-14 dilim domates
8-10 dilim şeftali
8-10 dilim mozzarella
Taze fesleğen
Taze nane
Zeytinyağı
Balsamik sirke
Tuz
Karpuz, domates, mozzarella peyniri ve şeftaliyi istediğiniz kalınlıkta dilimlere ayırın.
Büyük bir salata tabağına, sırasıyla karpuz, domates, şeftali ve peynir dilimlerini dizin. Fesleğen ve nane yapraklarıyla süsleyin.
Üzerine zeytinyağı ve balsamik sirke gezdirin.
Tuz ve biberini serpin. Soğuk servis yapın.

|
Karpuzlu Peynirli Salata |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2442 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184645
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2025
11 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 dilim karpuz (çekirdekleri çıkarılmış, küp doğranmış)
100 gram beyaz peynir
1 avuç taze nane yaprağı
1/2 kırmızı soğan (ince dilimlenmiş, tuzla ovulmuş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi (veya limon suyu)
Taze çekilmiş karabiber
Karpuzları küçük küpler halinde doğrayın ve servis kasesine alın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri serpiştirin. Nane yapraklarını koparıp ekleyin.
Soğanları tuzla ovup yumuşattıktan sonra sudan geçirerek fazla tuzunu alın ve salataya dahil edin. Zeytinyağı ve nar ekşisini üzerine gezdirin. Taze çekilmiş karabiberle lezzeti tamamlayın. Tüm malzemeleri nazikçe karıştırarak soğuk servis edin.

|
|