Kısa URL: https://ml.md/lc166924
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2022
251 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet küçük kavun
1 kase toz şeker
Limon tuzu
Tereyağı
Kavun reçeli yapmak için öncelikle kavun ufak ufak doğranır ve tencereye alınır. Üzerine toz şeker serpilip biraz sulanması sağlanır. Biraz sıvı hale geldikten sonra limon tuzu ve tereyağı eklenip kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte biraz kıvam alana kadar pişirilir. Sıcakken kavanozlara koyulup ağzı kapalı soğutulur.
1 kg küp şeklinde doğranmış kavun
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker
Kavunları bir tencereye alın.
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc184468
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2025
29 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg olgun ama sert yapılı kavun (dilimlenmiş ve doğranmış)
700–800 g toz şeker (damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz)
1 adet limonun suyu
1 çubuk tarçın (isteğe bağlı)
4–5 adet karanfil (isteğe bağlı)
Kavunu doğrayın. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Küçük küpler hâlinde doğrayın.
Kavunları derin bir tencereye alın. Üzerine şekeri dökün ve 3–4 saat ya da gece boyunca buzdolabında bekletin. (Kavun suyunu bırakır.)
Kavun suyunu saldıktan sonra tencereyi ocağa alın. Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar ısıtın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 30–40 dakika kısık ateşte pişirin.
Limon suyunu ve isterseniz tarçın ve karanfili ekleyin. 5–10 dakika daha kaynatın.
Reçelin kıvamı koyulaşınca (bir damla tabağa damlatıldığında yayılmıyorsa) ocaktan alın.
Reçel biraz soğuyunca steril cam kavanozlara doldurun ve kapağını sıkıca kapatın.