3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 adet sivribiber
3-4 dal maydanoz
1 tane yeşil soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Sıvıyağ
Un
Yumurtayı, suyu, sütü ve yoğurdu çırpıp içine tuz, baharat, küçük doğranmış yeşilliği koyup karıştıralım. Un ilave edip krep kıvamına getirelim. (Kıvamı tavaya döktüğümüzde kendiliğinden biraz yayılacak.) Tavayı çok az yağlayıp ısıtalım. Kepçeyle hamurdan tavaya döküp çift taraflı kızartalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc184558
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2025
37 defa indirildi / yazdırıldı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
7-8 Adet Yumurta
1/2 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Un
Bal veya Pekmez
Yumurtalar, süt ve un pütürsüz bir kıvama gelene kadar iyice çırpılır.
Tereyağı tavada eritilir, kızınca yumurtalı karışım içine dökülür ve tavanın kapağı kapatılır.
Yumurtanın tabanı pişince ters çevrilir ve diğer tarafı da kızartılır.
Servis tabağına alınan kaygana bu şekilde veya üzerine pekmez, bal gezdirilerek tatlı niyetine yenir.