|
Kimbab |
 |
bakiye
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.11.2011
Mesajlar: 72 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc77177
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2012
3,394 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://koreyemek.blogspot.com
4 Bardak PİRİNÇ
4 Adet balık eti
4 Adet deniz yosunu
1 Adet Salatalık yada Ispanak
2 Adet yumurta
4 Parça Danmuji (sarı rankli turp turşusu)
1 Adet havuç(orta boy)
2 Adet Jambon yada sosis ( 1 taneyi 4de bölünür..)
Yumurtalarnı iyice çırpıp biraz tuz eklenir ve az yağlı tavada yuvarlak şekilde kızartılır Sonra 1cm kadar jülen doğlanır. Balık eti bir taneyi 2 ye bölünür. isterseniz çiğ olarak isterseniz az yağlı tavda bir az kızarta bilirsiniz Turpları da kare şekilde uzun doğrayın isteğe göre Jambon yada sosisleri alıp bir tanesı 4 de bölünür az yağlı tavada kızartılır. Sarı Turp yoksa salatalığı tuz, sirke, şeker 20 dk. bekletip iyice süzmesi gerek ama turp varsa sadece tuzda 20 dk bekletin ve aynı işlem yapınız Tencereye Pirinç koyup 5 bardak suyla pişirilir. (tuz ve yağ konmaz). Haşlanmış olan Pirnce Tuz, susam, yağ ve susam(İstersen) konulur. ve iyicene karıştırılır. Deniz yosununu seriyoruz ve pirinçleri yayıyoruz. Sırayla turp, yumurta, salatalık, sosis ve balık eti konulur sonra rulo olcak şekilde sarıp dilimliyoruz. Servis yapabilirsiniz.
Not: Lezzetli Kore Yemeklerden biri ve Kore'nın her pazar ve sokaklarda satılan mehşur yemektir. Türkiye'de ki simit gibi.

|
Kimbap |
 |
necip
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.02.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc123135
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2017
7,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.guneykoreyemekleri.com
225 gr Sushi Pirinç
400 ml Su
Kim (김) Deniz yosunu
Havuç
Salatalık
Omlet için 2 yumurta ve tuz
1 kutu konserve ton balığı
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı soya sos
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı Pirinç sirkesi
Yarım çorba kaşığı şeker
1 kahve kaşığı tuz
Pirinçleri soğuk suda 3-4 defa yıkayıp süzdürün. Pirinç ve su'yu tencere'ye koyup pirinçleri pişirin.
Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.
Bir kap içerisinde sirke tuz ve şeker'i, tuz ve şeker eriyene kadar karıştırın. Dinlenmiş pirincin üzerine döküp karıştırın.
Salatalıkları uzunlamasına kestikten sonra çekirdekli kısımlarından ayırın.
Havuçları uzunlamasına kestikten sonra haşlayın.
Omlet için 2 yumurtayı biraz tuzla çırpın, tavada bir tatlı k. kadar sıvı yağı ısıtıp yumurtanın yarısını tavaya boşaltın.
Resim'de görüldüğü gibi pişirip bir ucundan başlayıp diğer uca doğru katlayın. Yumurtayı tavadan çıkarmadan yumurtanın diğer yarısını tavaya döküp pişince ters istikâmete doğru katlayın. Omlet soğuyunca uzunlamasına kesin.
Konserve ton balığını süzdürdükten sonra bir tavaya alın, üzerine 1 diş sarmısağı ezip 2 dk pişirin.
Soya sos ve sıvı yağ ekleyip biraz kavurduktan sonra ocaktan alın.
Bütün malzemeler hazırlandıktan sonra rulo yapma işlemine geçebiliriz. Bir tane deniz yosunu alın ve temiz bir bezin üzerine koyun(bambunuz yoksa bir bez üzerinde'de rulo yapabilirsiniz).
Resim'de görüldüğü gibi princimizi deniz yosunumuzun üzerine yayalım. Pirincin tam ortasına ton balığını onun üzerine'de havuç, salatalık ve yumurtayı koyup rulo yapalım.
Kimbaplar rulo olduktan sonra kesmeden önce üzerlerini biraz yağlarsanız (sıvı yağ ile) kesmeniz daha kolay olur.

|
Kimbap |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180125
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2024
211 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 adet nori (deniz yosunu) yaprağı
2 su bardağı pişmiş sushi pirinci
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 adet havuç (jülyen doğranmış)
1 adet salatalık (jülyen doğranmış)
2 adet yumurta (omlet yapılıp şeritler halinde kesilmiş)
4 dilim turp turşusu (danmuji)
100 gram ızgara tavuk göğsü (ince şeritler halinde)
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı susam
Yarım çay kaşığı tuz
Sushi pirincini pişirin ve üzerine pirinç sirkesini, tuzu ve susam yağını ekleyerek iyice karıştırın. Pirincin biraz soğuması için kenara alın.
Havuçları ve salatalığı jülyen doğrayın. Yumurtaları omlet şeklinde pişirip ince şeritler halinde kesin. Tavuk göğsünü ince şeritler halinde doğrayın ve ızgarada pişirin.
Nori yaprağını parlak tarafı alta gelecek şekilde bambu sushi matının üzerine yerleştirin. Üzerine ince bir tabaka halinde pişmiş pirinci yayın, nori yaprağının üst kısmında 2-3 cm boşluk bırakın. Pirincin ortasına havuç, salatalık, tavuk, turp turşusu ve yumurtayı yerleştirin.
Bambu mat yardımıyla nori yaprağını sıkıca sarın. Rulonun ucunu suyla hafifçe nemlendirerek yapışmasını sağlayın. Ruloyu keskin bir bıçakla 1-2 cm genişliğinde dilimleyin.
Kimbap dilimlerini susam ile süsleyerek soya sosuyla birlikte servis yapın.

|
Kimbap |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184690
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2025
22 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ana malzemeler:
2 su bardağı sıcak pişmiş pirinç (tercihen kısa taneli)
4 yaprak nori (deniz yosunu)
1 adet havuç (jülyen doğranmış)
1 adet salatalık (çekirdekleri alınmış, jülyen doğranmış)
3 adet pişmiş sosis/jambon
2 adet yumurta (çırpılmış ve ince omlet olarak pişirilmiş, şeritler halinde kesilmiş)
4-5 adet turşu takuan (sarı turp) (şerit halinde, Kore marketlerinde bulunur)
Pirinç için:
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
İsteğe bağlı:
Ispanak (hafif haşlanmış, tuz ve susam yağı ile tatlandırılmış)
Ton balığı + mayonez karışımı (dolguluk için)
Kore bulgogi eti veya tavuk
Pirinci pişirdikten sonra biraz soğumaya bırakın (ılık olmalı).
Tuz, susam yağı ve kavrulmuş susam ekleyip karıştırın.
Havuçları az miktarda sıvı yağ ile tavada hafifçe soteleyin.
Yumurtaları tuzla çırpıp ince bir omlet gibi pişirin ve şeritlere kesin.
Et ürünlerini çok az yağ ile ısıtabilirsiniz.
Salatalığı ve turşu turpu jülyen doğrayın.
(Kullanılıyorsa) ıspanağı haşlayıp susam yağıyla tatlandırın.
Bambudan yapılmış bir sushi matının üzerine nori yaprağını parlak kısmı alta gelecek şekilde serin.
İnce bir tabaka halinde pirinci nori üzerine yayın (üst kenarda 2 cm boşluk bırakın).
Pirincin ortasına iç malzemeleri sıralayın.
Matı kullanarak rulo şeklinde dikkatlice sarın. Açılmaması için uç kısmını hafifçe bastırın.
Ruloyu kesmeden önce dışına biraz susam yağı sürebilirsiniz (parlaklık ve aroma için).
Keskin bir bıçağı ıslatın ve ruloları yaklaşık 1-1.5 cm kalınlığında dilimleyin.
Yanında soya sosu veya kore usulü acı biber ezmesi (gochujang) ile servis edebilirsiniz.

|
|