Kısa URL: https://ml.md/lc184665
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2025
29 defa indirildi / yazdırıldı
Dış harcı için:
2 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 yemek kaşığı bibersalçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Alabildiği kadar ılık su
İç harcı için:
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz (damak zevkine göre)
Tavaya sıvı yağı alın ve ince doğranmış soğanları kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın.
Harcı soğumaya bırakın.
Bulguru ve irmiği geniş bir yoğurma kabına alın.
Biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyin.
Azar azar su ilave ederek yoğurun.
Hamur kıvam alıncaya kadar iyice yoğrulmalı.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alın, avuç içinde açın.
Ortasına iç harçtan koyup dikkatlice kapatın ve oval şekil verin.
Geniş bir tencereye su koyup kaynatın.
Hazırladığınız kitelleri kaynar suya bırakın.
Yüzeye çıkmaya başlayınca pişmiş demektir.
Süzerek çıkarın.
Kitelleri sade olarak servis edebileceğiniz gibi, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek veya domates sosuyla da sunabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc2448
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
2,578 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
4 su bardağı köftelik bulgur
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
300 gr kıyma
2 orta boy soğan
Tuz
2 tatlı kaşığı karabiber
İsteğe göre reyhan
Bir gün önceden bulgura sıcak su ve tuzunu ilave edin ertesi gün unla yoğurup hamur haline
getirin. Diğer bir tarafta yağ ile soğanı ve kıymayı kavurun içine tuzu karabiberi ve reyhanı katıp karıştırın hazırladığınız hamuru da yumurta
büyüklüğünde parçalar alıp içini açın hazırladığınız kıymayı içine koyup kapatın. Kaynar suya atıp haşlayın sıcak servis yapın.