|
Kremalı Meyve Salatası |
 |
Eşik
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag |
Kısa URL: https://ml.md/lc4591
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006
3,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
Krema için:
4 yumurta sarisi
120 gr. toz seker
1 limonun kabugu rendesi
Salata için:
30 gr. dilimlenmis muz
20 gr. taze ahududu
20 gr. dilimlenmis kivi
40 gr. taze incir, kabuğu soyulmus
30 gr. kabugu soyulmus ve dilimlenmis elma
20 gr. kara dut
Yumurta sarilarini, seker ve limon kabuklariyla çirparak benmari usulünde pisirin. Malzeme kabarincaya kadar çirpmaya devam edin Kremayi tabaga dökün ve dilimlenmis meyvalari üzerine yerlestirerek servis yapin.
|
Kremalı Meyve Salatası |
 |
bitmeyen şarkı
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61003
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2011
2,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 taze incir (kabukları soyulup ince dilimlenmiş)
2 armut (yumuşak, kabukları soyulup ince dilimlenmiş)
12 beyaz üzüm tanesi (ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)
12 siyah üzüm tanesi (ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)
1 su bardağı Vişne suyu (soğutulmuş)
250 gr (1 su bardağı) krem şanti (soğutulmuş)
Süslemesi:
6 iri siyah üzüm tanesi (dörde bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)
1 çorba kaşığı antepfıstığı (ayıklanmış)
Orta toy bir kasede incir, armut ve üzümleri karıştırınız. Üstüne soğutulmuş vişne suyunu döküp buzdolabında arasıra karıştırarak, 1 saat soğutunuz.
Krem şantiyiyi bir sıkma torbasına doldurup, meyvelerin bulunduğu kabı buzdolabından alarak krema ile süsleyiniz. 4'e bölünmüş siyah üzümler ve antepfıstıklarıyla süsleyip servis ediniz.
|
Kremalı Meyve Salatası |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2442 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184649
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2025
13 defa indirildi / yazdırıldı
|
8’er adet çilek ve erik
1’er adet portakal ve elma
1 kutu krema (250 ml)
2 çorba kaşığı bal
Temizleyerek doğradığınız çilekleri, portakalı, elmayı ve erikleri bir kase içerisinde karıştırın.
Başka bir kase içerisinde 1 kutu krema ve 2 çorba kaşığı balı çırpın.
Kuplara eşit olarak koyduğunuz meyvelerin üzerine ballı kremayı dökün.
20 dakika buzdolabının derin dondurucusunda dinlendirip (buzlukta birkaç saat de olur) soğuk olarak servis yapın.

|
|