İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
3 Su Bardağı Un
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1,5 Su Bardağı Su
1 Mandalina Büyüklüğünde Yaş Maya
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tulum Peyniri
Un, tuz, su ve maya ile hamur 10-15 dakika yoğrulur, daha sonra ütüne nemli bir bez örtülerek mayalanmaya bırakılır.
Yaklaşık 40 dakika sonra kabaran hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yuvarlanır.
Hamurlar pasta büyüklüğünde açılır, üstüne peynir serpilir ve hamurun kenarları üstüne kapatılır.
Hamur tekrar tabak büyüklüğüne gelene kadar bastırılarak büyütülür.
Hamur ters çevrilerek aynı şekilde yuvarlanıp tekrar bastırılır.
Hamurların hepsi hazırlandıktan sonra sac üzerinde, önlü ve arkalı pişirilir.
İsteğe bağlı olarak üstüne tereyağı sürüp veya sade olarak servis edilir.
|