|
Olivye |
 |
palet
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.01.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Kızılcahamam |
Kısa URL: https://ml.md/lc130702
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2017
891 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram patates
120 gram havuç
1 adet haşlanmış yumurta
Yarım su bardağı salatalık turşusu
1 çorba kaşığı kapari çiçeği
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
Tuz
Karabiber
Harcı için:
1 çorba kaşığı çiğ krema
2,5 çorba kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı mayonez
Servis için:
1 yaprak kıvırcık salata
Patatesleri soyup suda haşladıktan sonra küp doğrayın. Başka bir tencerede havuç ve yumurtayı haşlayın. Haşladığınız havucun kabuğunu soyarak küp doğrayın. Haşladığınız yumurtanın akını sarısından ayırarak akını küp doğrayın. Patates, havuç, yumurta akı, salatalık turşusu, kapari çiçeği, bezelye, tuz ve karabiberi tencerede iyice harmanlayın. Harcı hazırlamak için kremayı miksere alarak 5 dakika karıştırın. Azar azar labne peyniri ilave ederek 5 dakika karıştırın. Mayonezi de ekledikten sonra çırpın. Karışımı tencereye alarak tüm malzemeyi beraber karıştırın. Streç film ile kaplayarak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Servis tabağına kıvırcık salatayı yerleştirin. Üzerine olivyeyi alarak servis yapın

|
Olivye Salatası |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc167483
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2022
362 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet havuç
8 adet kornişon turşu
5 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı mayonez
Karabiber
Tuz
Patates ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayıp haşlayın.
Daha sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın.
Kornişon turşuları da küp şeklinde doğrayın.
Sebzeleri ve doğranmış turşuyu bir kaseye alıp karıştırın.
Yoğurt, mayonez, karabiber ve tuzu ayrı bir kasede karıştırın ve sebzelerin üzerine ilave edip güzelce harmanlayın.
Salatanız hazır!

|
Olivye |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2455 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184597
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2025
25 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet haşlanmış tavuk göğsü (arzuya göre yerine sosis de kullanılabilir)
3 adet haşlanmış patates
2 adet haşlanmış havuç
4 adet haşlanmış yumurta
1 su bardağı konserve bezelye
5-6 adet kornişon turşu
5-6 yemek kaşığı mayonez
Tuz & karabiber
(isteğe göre 1 tatlı kaşığı hardal)
Haşlanmış patates, havuç ve yumurtaları küçük küpler halinde doğrayın.
Haşlanmış ve soğutulmuş tavuk göğsünü minik parçalar halinde didikleyin.
Kornişon turşuları da küçük küçük doğrayarak tüm malzemeleri geniş bir kapta birleştirin.
Konserve bezelyeyi süzüp yıkayın ve karışıma ekleyin.
Son olarak mayonezi (isteğe göre biraz hardal da eklenebilir), tuz ve karabiberi ilave ederek tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.
Buzdolabında en az 1 saat dinlendirip soğuk olarak servis edin.
Not: Malzemeleri doğradıktan sonra iyice soğutun, böylece mayonezle karıştırıldığında daha kıvamlı olur. Tavuk yerine geleneksel tarifte olduğu gibi Rus usulü salam ya da sosis de kullanılabilir. Turşu miktarını damak zevkinize göre artırabilir ya da acılı turşularla farklılık katabilirsiniz. Daha hafif bir versiyon için mayonezin bir kısmını yoğurtla değiştirebilirsiniz.

|
|