|
|
Parfe |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97804
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2014
1,328 defa indirildi / yazdırıldı
|
Parfe veya parfait, 1894 yılında yapılmaya başlanan, dondurulmuş tatlı türüdür. Fransızca mükemmel anlamına gelir.
Yumurta sarısı, yumurta akı, şeker, tat verici maddeler-kahve, kakao, tarçın gibi maddelerden yapılır.
Hazırlanışı
Krema ve yumurta akı ayrı ayrı kaplarda kabarıncaya kadar çırpılır.
Yumurta sarısı ve şeker önce sıcak su havuzu üzerinde; sonra havuzun dışında soğuk çırpılır.
İyice çırpılarak kabartılmış yumurta akı, dikkatli bir şekilde yumurta sarısı+şeker karışımına eklenir ve yedirilir.
Temiz, uygun görülen kalıplara doldurulur ve derin dondurucuda dondurulur.
Parfe kaplardan kolay çıkması için kalıplar kısa bir süre ılık suyun içinde tutulur. Sonra kalıplar ters çevrilir ve Parfe çıkartılır.
Çeşitleri:
Limonlu parfe: Limonlu jöle, krem şanti, limon, süt, limon kabuğu rendesi ile hazırlanır.
Çikolatalı parfe: Yumurta, su, badem krokan, kakao, bitter çikolata ve toz şeker ile hazırlanır.
Pasta parfe: İçerisinde bisküvi, yumurta, süt, krem şanti, şeker, kakao, neskafe, bitter çikolata ve Şam fıstığı vardır.
Neskafeli parfe: Neskafe, şeker, krem şanti, süt ve yumurta ile hazırlanır.

|
Parfe Nedir |
 |
bahçıvan
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc97026
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2014
3,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kremalı dondurma anlamına gelen parfe çiğ yumurtanın iyice çırpılarak krem şanti, bisküvi, çikolata parçacıkları ile karıştırılıp tek kişilik kalıplarda hazırlandığı gibi tepside dondurularak dilimlenmek suretiyle servis edilen hafif tatlılardır. Özellikle yaz ayları için oldukça uygun bir tatlıdır. Yapımı oldukça kolay olan parfeler mevsimine uygun çeşitli eyve ve meyve jöleleri ile de hazırlanabilir. Parfe hazırlanmasında çiğ yumurta kullanıldığı gibi yumurtasız olarak da hazırlanabilir. Yumurta ile hazırladığınız parfelerde yumurtaların tazeliği ve temizliğinden emin olmalısınız.
|
|
Parfe Nedir Tarifleri Diğer Konular
|
|