https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant kuru maya
1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı içine)
3 – 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Arası için:
4–5 yemek kaşığı labne peyniri veya krem peynir
Kenarları için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
(isteğe bağlı) dereotu veya maydanoz
Ilık süt, şeker ve mayayı karıştırıp 5-10 dakika bekletin. Sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 40–50 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20–25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Poğaçalar ılıyınca ortadan enlemesine (tam kesmeden) açın. İçine labne/krem peynir sürün.
Peynir sürdüğünüz kenarlarını rendelenmiş kaşar peyniri (veya kaşar+maydanoz karışımı) içine bulayın. Böylece poğaçanın dışı “sakallı” görünüm alır.

|