Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çörek Tarifleri > Sakallı Poğaça (1 adet - 15,935 defa bakıldı)

Sakallı Poğaça

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sakallı Poğaça

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184638
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2025
21 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant kuru maya
1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı içine)
3 – 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Arası için:
4–5 yemek kaşığı labne peyniri veya krem peynir
Kenarları için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
(isteğe bağlı) dereotu veya maydanoz

Ilık süt, şeker ve mayayı karıştırıp 5-10 dakika bekletin. Sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 40–50 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20–25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Poğaçalar ılıyınca ortadan enlemesine (tam kesmeden) açın. İçine labne/krem peynir sürün.
Peynir sürdüğünüz kenarlarını rendelenmiş kaşar peyniri (veya kaşar+maydanoz karışımı) içine bulayın. Böylece poğaçanın dışı “sakallı” görünüm alır.







Sakallı Poğaça Tarifleri Çörek Tarifleri



(1 adet Sakallı Poğaça 15,935 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası