|
Soğanlı Menemen |
 |
mesnevi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.11.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc102965
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2014
1,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy kuru soğan
3 adet yumurta
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Soğanlar yarım daire şeklinde doğranır. Tavaya zeytinyağı bırakılır, soğanlar atılır. Soğanlar şeklini kaybedene kaybedene kadar kavrulur. Su ve karabiber ilave edilir. Bu arada yumurtalar kırılır, tuz da eklenir, karıştırılır. Yumurtalar hafif donana kadar pişirilir.

|
Soğanlı Menemen |
 |
Gülriz Öztürk
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.07.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc143889
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2019
658 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
3 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Tereyağ
Pul biber
Tavaya sıvı yağı koyun. İnce ince kıydığınız sivri biberleri ekleyin. Biraz kızardıktan sonra ince kıyılmış bir adet soğanı ekleyin. Kısa bir süre kavurun ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kavurun ve ardından yumurtaları kırın. Üstüne tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin.
Ocağın altını kapatmaya yakın küçük bir parça tereyağı ekleyip katlama tekniği ile biraz karıştırın. Menemeniniz hazır.

|
Soğanlı Menemen |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158646
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2021
305 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Tane Yumurta
2 Tane Domates
1 Tane Sivri Biber
1 Tane Orta Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Az sıvı yağ
Tuz
Soğan, biber ve domatesler (kabuğu soyulacak) doğranarak hazırlanır.
Yayvan bir tavaya tereyağı ve az sıvı yağ konur.
Soğan ve biber atılarak kavrulur ancak yanmamasına dikkat etmelisiniz.
Sonra soyulmuş domates ve tuz atılarak karıştırılır.
Domatesler az suyunu salana kadar pişirilir son olarak da yumurta kırılarak karıştırılır.
Kısık ateşte biraz pişirilir.
İsterseniz yumurta miktarını artırabilirsiniz ve yumurtayı ayrıca çırparak ekleyebilirsiniz.
Pişen soğanlı menemen servise hazırdır.

|
Soğanlı Menemen |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc167690
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2022
339 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
1 adet domates
4-5 adet sivri biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yumurta
İlk olarak tavaya tereyağını alıyoruz ve eritiyoruz. Üzerine küp küp doğranan soğanları ekliyoruz. Pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından ince ince doğranan sivri biberleri ekliyoruz. Biberleri 5-6 dakika pişiriyoruz. Domatesleri ekliyoruz. Domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tuzu ve karabiberi ekleyip, karıştırıyoruz. Çatal ile çırptığımız yumurta beyazlarını, karışıma ekliyoruz. İyice pişiriyoruz. Yumurta sarılarını ekliyoruz. Tercihe göre çok veya az pişirip, menemeni ocaktan alıyoruz.

|
Soğanlı Menemen |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2449 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184515
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2025
39 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı zeytinyağı (veya tereyağı)
1 adet kuru soğan (isteğe bağlı)
2 adet yeşil biber
3-4 adet olgun domates
3 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Soğanlar küçük küçük doğrayın. Tencereye yağ alınır ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
Biberler doğranır ve soğanların üzerine eklenip birkaç dakika soteleyin.
Domatesler rendelenir veya küçük küpler halinde doğrayın, tencereye ekleyin.
Orta ateşte, domateslerin suyu çekilene kadar 6-8 dakika pişirin. Tuz ve baharatlar ekleyin.
Yumurtalar ister direkt kırın (sarısı bütün kalır), ister çırpılarak ekleyin. Hafif karıştırın.
Yumurtalar istenilen kıvama gelene kadar 2-4 dakika pişirin. Sıcak sıcak, tercihen ekmekle birlikte servis edin.

|
|