İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kilo Kemikli Parça Kuzu Eti
3 Su Bardağı Bulgur
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Nohut
1,5 Yemek Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
1.5 Lt Su
Nohutlar bir gece önceden suda bekletilir, sabah suyu süzdürülür, üstüne kemikli et, 1 adet tüm soğan ve su dökülerek düdüklü tencerede pişirilir.
Pişen malzemeler süzgüye konur, altına pilav tenceresi yerleştirilerek suyu süzdürülür. 2 su bardağı su ayrı bir kaba alınır ve tencereye bulgur dökülerek pişirilir.
Haşlanmış et kemiklerinden ayrılır ve nohutlardan ayrı bir kaba konur.
Yaklaşık olarak 10 dakika sonra tencereye parçalanan etler, nohutlar, tuz ve pul biber dökülür, kısık ateşte pişirilir.
Bulgur pişmediyse önceden ayrılan et suyundan üzerine ilave edilerek bir süre daha ocakta pişirilir.
Diğer tarafta bir tavada tereyağı eritilir, üzerine zeytinyağı ve salça dökülerek kavrulur.
Birkaç dakika kavrulan zer pilavın üzerinde gezdirilir, karıştırılır ve ateş kapatılır.
Not: Sultanhanı aşı yörede hanlarda hayır için pilav kazanlarında çok miktarda pişirilip gelenlere dağıtılıyormuş. Günümüzde ise bu gelenek halk tarafından bazı mahalle camilerinde devam ettirilmektedir.

|